WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς η εικόνα του σώματος επηρεάζει τη σεξουαλική μας ζωή


18 Απριλίου 2019

marcelo-matarazzo-287570-unsplash.jpg

Μπορεί να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε, όμως η εικόνα που έχουν πολλοί για το σώμα τους μπορεί να έχει αντίκτυπο στη σεξουαλική τους επιθυμία. Μάλιστα σύμφωνα με μια μελέτη η αρνητική εικόνα του σώματος είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανασταλτικούς παράγοντες της σεξουαλικής απόλαυσης, της επιθυμίας και της ανταπόκρισης.

Διαβάστε εδώ: Τι αποκαλύπτουν οι σεξουαλικές φαντασιώσεις για το χαρακτήρα μας

Υπάρχουν δυο είδη προβλημάτων που μπορεί να σας επηρεάζουν: το πρώτο είναι τι πιστεύετε για τον εαυτό σας και το δεύτερο είναι τι νομίζετε ότι σκέφτεται ο σύντροφός σας για το σώμα σας.

Το πώς βλέπετε το σώμα σας μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερη σεξουαλική αυτοεκτίμηση, που συχνά οδηγεί στην αποφυγή της σεξουαλικής δραστηριότητας. Μόλις διακοπεί μία περιοχή του σεξουαλικού κύκλου συχνά διαταράσσονται πολλές περιοχές του σεξουαλικού κύκλου - επιθυμία, διέγερση και οργασμός. Όσο πιο πολύ νομίζετε πως δεν έχετε ωραίο σώμα, τόσο περισσότερο άγχος νιώθετε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Κάποιες ανησυχίες, όπως η ανησυχία για το βάρος ή για μερικά συγκεκριμένα σημεία πάνω στο σώμα σας, αποτελούν ισχυρούς προγνωστικούς παράγοντες των σεξουαλικών προβλημάτων.

Διαβάστε εδώ: Γιατί πρέπει να σταματήσετε να ψάχνετε την αδελφή ψυχή σας

Εάν σκέφτεστε πως ο σύντροφός σας, σας βλέπει ελκυστικούς, τότε η σεξουαλική σας επιθυμία θα είναι ανεβασμένη. Ωστόσο εάν πιστεύετε, ανεξάρτητα από την αλήθεια, πως οι άλλοι βλέπου το σώμα σας άσκημο, η επιθυμία για σεξ θα είναι μειωμένη.

Για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα της σωματικής εικόνας, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Πιστέψτε τον σύντροφό σας. Εάν αρέσετε στον αγαπημένο σας, τότε είστε όντως σέξι.

Μειώστε την αρνητική συζήτηση πριν και κατά τη διάρκεια του σεξ. Όταν σας έρχονται αρνητικές σκέψεις, προσπαθήστε να τις απωθήσετε και να ευχαριστηθείτε τη στιγμή.

Θυμηθείτε να αναπνεύσετε. Πάρτε δυο βαθιές αναπνοές. Εστιάστε σε αυτή την αίσθηση για ένα δευτερόλεπτο ή δύο, αντί για τις αρνητικές σκέψεις. Ο καθημερινός διαλογισμός μπορεί να σας βοηθήσει να διώξετε τα αρνητικά συναισθήματα και να σας χαλαρώσει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.