Γιατί οι άντρες δεν κάνουν πια σεξ

Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
becca-tapert-357529-unsplash.jpg

Έχετε φορέσει τα πιο σέξι εσώρουχα, έχετε βάλει παντού κεράκια και περιμένετε τον αγαπημένο σας στο κρεβάτι. Όταν όμως εμφανίζεται στο υπνοδωμάτιο, αναστενάζει και ξαπλώνει στην άλλη άκρη του κρεβατιού, μουρμουρίζοντας «δεν έχω όρεξη».

Διαβάστε εδώ: Τι αποκαλύπτουν οι σεξουαλικές φαντασιώσεις για το χαρακτήρα μας

Φανταστείτε αυτό το σενάριο να συμβαίνει πολύ καιρό τώρα. Ακούγεται δυσάρεστο, είναι όμως μια πραγματικότητα: στις ημέρες μας οι άντρες δεν θέλουν να κάνουν σεξ. Γιατί όμως η αντρική λίμπιντο περνάει κρίση;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα βρίσκεται κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι. Γενικά οποιοσδήποτε παράγοντας αλλάζει τον τρόπο που ένας άντρας βλέπει τον εαυτό του, μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική του διάθεση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η οικονομική ανασφάλεια, η οποία επηρεάζει περισσότερο τους άντρες και αυτό γιατί ο ρόλος που τους έχει δοθεί παραδοσιακά είναι αυτός του «κουβαλητή» και του «προστάτη». Αυτός κουβαλά στις πλάτες τους το οικονομικό, αλλά και το συναισθηματικό βάρος της προστασίας της οικογένειας.

Διαβάστε εδώ: Γιατί πρέπει να σταματήσετε να ψάχνετε την αδελφή ψυχή σας

Άμεσο αποτέλεσμα αυτού του άγχους είναι η δυσκολία του άντρας να ηρεμίσει αρκετά ώστε να έχει όρεξη για σεξ. Οι γυναίκες από την πλευρά τους δεν πρέπει να λαμβάνουν την αποχή από το σεξ ως δική τους αποτυχία, αλλά θα πρέπει να βοηθήσουν το σύντροφό τους να χαλαρώσει και να επανέλθει στους φυσιολογικούς του ρυθμούς. Φυσικά δεν είναι και οι γυναίκες άτρωτες μπροστά στα προβλήματα, απλά είναι πιο προσαρμοστικές και πιο ικανές να διακρίνουν τις λύσεις.

Και μπορεί οι σχέσεις να είναι δύσκολες στη σημερινή εποχή και να κλυδωνίζονται από τις δυσκολίες, ωστόσο αν υπάρχει επικοινωνία και κατανόηση, τα περισσότερα προβλήματα, μαζί και το σεξουαλικό, λύνονται.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.