WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

8 Συναρπαστικά γεγονότα για τον γυναικείο οργασμό


12 Σεπτεμβρίου 2019

8 Συναρπαστικά γεγονότα για τον γυναικείο οργασμό

Ο γυναικείος οργασμός είναι μέρος της ανθρώπινης εξέλιξης που μέχρι και σήμερα μας είναι δύσκολο να κατανοήσουμε. Δεδομένου λοιπόν αυτής της κατάστασης, ίσως υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζετε για τον γυναικείο οργασμό. Μάλιστα οι επιστήμονες εξακολουθούν να ανακαλύπτουν εκπληκτικά αποτελέσματα για το θέμα, εμβαθύνοντας περαιτέρω τον αέρα του μυστηρίου στον γυναικείο οργασμό. Εδώ είναι μερικά συναρπαστικά γεγονότα που μπορεί να σας διαφεύγουν.  

Ο γυναικείος οργασμός συμβαίνει και στον ύπνο

Οι οργασμοί κατά τη διάρκεια του ύπνου κυρίως μεταξύ αντρών έχουν συζητηθεί εκτενώς σε αμφότερους επιστημονικούς κύκλους. Γνωρίζουμε ότι συμβαίνουν κυρίως κατά την εφηβεία και εκτός από κάποιες ατυχείς εξαιρέσεις, οι άντρες τείνουν να σταματήσουν να τους έχουν από τα μέσα έως τα τέλη των 20 ετών. Ωστόσο και οι γυναίκες έχουν οργασμούς ενώ κοιμούνται. Σύμφωνα με μελέτες, περίπου το 37 τοις εκατό των γυναικών θα βιώσει τουλάχιστον έναν οργασμό κατά τη διάρκεια του ύπνου μέχρι την ηλικία των 45 ετών. Αντίθετα από τους άντρες, η συχνότητα  αυξάνεται με την ηλικία.

Το ενδιαφέρον κομμάτι είναι ότι οι οργασμοί ύπνου μεταξύ των γυναικών δεν εξαρτώνται από άλλους παράγοντες. Για τις γυναίκες που τους βιώνουν, συμβαίνουν ανεξάρτητα από το πόσο συχνά κάνουν σεξ. 

Οι γυναίκες με έντονο το άνω χείλος έχουν πιο συχνά οργασμούς

Οι γυναίκες τείνουν να έχουν λιγότερο συχνά οργασμούς από τους άντρες και οι λόγοι δεν είναι πραγματικά γνωστοί. Η συχνότητα δεν εξαρτάται από παράγοντες όπως η λίμπιντο ή το σεξουαλικό ιστορικό. Όμως οι επιστήμονες έχουν βρει έναν πιθανό παράγοντα που μπορεί να επηρεάζει τη συχνότητα του γυναικείου οργασμού: το σχήμα των χειλιών τους.

Σε μια μελέτη που διεξάχθηκε στη Σκοτία ρωτήθηκαν οι γυναίκες για τη συχνότητα των οργασμών τους και οι ερευνητές διασταύρωσαν τις απαντήσεις με το σχήμα των χειλιών τους. Βρήκαν λοιπόν πως όσες γυναίκες είχαν αυξημένο το άνω χείλος, βίωναν και πιο πολλούς οργασμούς, σε σχέση με εκείνες που είχαν κανονικά χείλη. 

Ο οργασμός επηρεάζει την περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνος για τον εθισμό

Ένας από τους πρωταρχικούς λόγους που δεν καταλαβαίνουμε τον γυναικείο οργασμό είναι η δυσκολία μελέτης του σε εργαστηριακές συνθήκες. Επειδή οι άντρες μπορούν να έχουν οργασμό πολύ πιο εύκολα από τις γυναίκες, είναι και πιο εύκολο να μελετηθούν, αλλά δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για τις γυναίκες.

Σε μερικές από τις μελέτες που έχουν διεξαχθεί με επιτυχία, όμως, οι επιστήμονες έχουν βρει εκπληκτικές συνδέσεις μεταξύ οργασμών και διαφόρων περιοχών του εγκεφάλου. Ενώ δεν χρειαζόμαστε επιστημονική έρευνα για να ξέρουμε ότι ο οργασμός επηρεάζει τον εγκέφαλο, τα αποτελέσματα είναι πολύ πιο έντονα στις γυναίκες από ότι στους άντρες, επηρεάζοντας φαινομενικά άσχετα μέρη του εγκεφάλου.

Μια μελέτη διαπίστωσε, πως ένα από αυτά τα μέρη είναι ο επικλινής πυρήνας που σχετίζεται με το κέντρο του εγκεφάλου που κινητοποιεί τους ανθρώπους να επιδιώκουν την ανταμοιβή. Αυτή η περιοχή παίζει σημαντικό ρόλο στον εθισμό σε πράγματα όπως τα τυχερά παιχνίδια και τα ναρκωτικά.

Δεν αναγνωρίζουν πάντα οι γυναίκες τον οργασμό

Ορισμένες γυναίκες δεν είναι πολύ καλές στην αναγνώριση ενός οργασμού, όταν έχουν έναν. Σύμφωνα με έρευνες ενός νευροεπιστήμονα, πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι έχουν οργασμούς χωρίς εμφανείς συσπάσεις όπως θα περίμεναν και η επιστήμη δεν ξέρει  το γιατί. 

Ο οργασμός λειτουργεί ως παυσίπονο

Μπορεί να μην είμαστε κοντά στην πλήρη κατανόηση του σκοπού του γυναικείου οργασμού, αλλά είναι σαφές ότι έχει μια ειδική σύνδεση με τον εγκέφαλο. Ανακαλύπτουμε συνεχώς νέες νευρικές οδούς μεταξύ των θηλυκών σεξουαλικών οργάνων και των διαφόρων τμημάτων του εγκεφάλου. 

Οι ερευνητές μελέτησαν τη σύνδεση μεταξύ του γυναικείου οργασμού και του ορίου του πόνου. Αρχικά έκαναν τη μελέτη σε αρουραίους και διαπίστωσαν ότι οι αρουραίοι απλά δεν αισθάνθηκαν πόνο κατά τη διάρκεια της κολπικής διέγερσης. Το φαινόμενο παρεμπόδισης του πόνου ήταν περίεργα παρόμοιο με τη χορήγηση μορφίνης, γεγονός που ώθησε τους επιστήμονες να το μελετήσουν σε ανθρώπους. Σε μια μεταγενέστερη μελέτη γυναικών, βρήκαν τα ίδια αποτελέσματα: Η κολπική διέγερση σχεδόν διπλασίασε την ικανότητα των γυναικών να αντέχουν τον πόνο. 

Η αδυναμία του οργασμού μπορεί να είναι γενετική

Γνωρίζουμε ότι πολλές γυναίκες δεν είναι σε θέση να φτάσουν σε οργασμό και αυτό δεν οφείλεται σε καμιά στην ανεπάρκεια από πλευράς του συντρόφου τους. Σύμφωνα με την επιστήμη, περίπου το 10 με 15 τοις εκατό των γυναικών δεν έχουν οργασμό και ο λόγς ίσως είναι γενετικός. 

Ο γυναικείος οργασμός σπάνια οφείλεται εξ ολοκλήρου στην επαφή

Η ικανότητα του συντρόφου στο κρεβάτι μπορεί σίγουρα να είναι ένας παράγοντας, αλλά ο γυναικείος οργασμός είναι λίγο πιο περίπλοκος, αφού δεν εξαρτάται μόνο από τη διείσδυση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Ένα πολύ μικρό ποσοστό των γυναικών (25%) που έχουν οργασμούς, μπορούν να τους πετύχουν μόνο από την επαφή. Για να φτάσει μια γυναίκα σε οργασμό χρειάζονται και άλλα πράγματα, όπως σεξουαλικά παιχνίδια ή στοματική διέγερση. 

Τέλος ο γυναικείος οργασμός μπορεί να είναι ένας τρόπος για να διατηρηθεί η σπερματογένεση

Ενώ υπάρχουν πολλές θεωρίες για τον γυναικείο οργασμό, ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν πως οι συσπάσεις του κόλπου κατά τη διάρκεια ενός οργασμού βοηθάνε τις γυναίκες να διατηρήσουν όσο το δυνατό περισσότερα σπερματοζωάρια, αυξάνοντας τις πιθανότητες γονιμοποίησης. 
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.