WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς θα αντιμετωπίσετε έναν τσιγκούνη σύντροφο


18 Σεπτεμβρίου 2019

Πώς θα αντιμετωπίσετε έναν τσιγκούνη σύντροφο

Όλοι έχουμε ελαττώματα, όμως μερικά είναι τόσο αρνητικά που δυσκολευόμαστε να τα δεχτούμε. Ένα από τα πιο σοβαρά μειονεκτήματα που φαίνεται πως επηρεάζει την κοινή πορεία ενός ζευγαριού, είναι η τσιγκουνιά (ο τσιγκούνης σύντροφος). 

Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μπορεί να γίνει πολύ κουραστικό στη  συμβίωση και πολλές φορές είναι αρκετό για να διαλύσει την σχέση σε βάθος χρόνου. 

Πώς λοιπόν πρέπει να αντιδράσετε εάν διαπιστώσετε ότι ο σύντροφός σας είναι τσιγκούνης;

Καταρχάς το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να καταλάβετε γιατί έχει αυτό το χαρακτηριστικό. Όταν ανακαλύψετε το λόγο ίσως να μπορέσετε να βρείτε τρόπους βελτίωσης. Όμως για να είμαστε  ειλικρινείς καλό είναι να μην ευελπιστείτε ότι θα αλλάξετε εντελώς τη συμπεριφορά του. Γιατί για να γίνει αυτό θα πρέπει να αναγνωρίσει ο ίδιος το πρόβλημα  και τις επιπτώσεις που έχει στη ζωή του και να ζητήσει τη βοήθεια ενός ψυχολόγου.

Σκεφτείτε επίσης όλες τις δυσκολίες που σας δημιουργεί η τσιγκουνιά του και να διαπραγματευτείτε μαζί του. Συζητήστε και δείτε εάν είναι εφικτό να βρείτε μια κοινή λύση που να ικανοποιεί και τους δυο. Όμως καλό είναι να μην του επιτεθείτε και να μην δημιουργήσετε καυγάδες, γιατί δεν θα βγάλουν πουθενά.

Το ότι είναι σφιχτός με τα χρήματα δε σημαίνει πως δεν σας αγαπάει και δεν σας νοιάζεται. Το πιο σημαντικό από όλα είναι εάν εσείς μπορείτε να αντέξετε την τσιγκουνιά και εάν είστε διατεθειμένες, εφόσον το θέλει και ο ίδιος, να τον βοηθήσετε να λύσει το πρόβλημα του. Η αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις δεν χαλάνε από ένα μειονέκτημα, όμως κάποια είναι τόσο μεγάλα που κάνουν για περισσότερα από ένα. Και φυσικά η τσιγκουνιά είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που δεν μπορεί μια γυναίκα να ανεχτεί με τόση ευκολία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.