WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τι συμβαίνει όταν ένας άντρας έχει πριαπισμό


4 Ιανουαρίου 2020

Τι συμβαίνει όταν ένας άντρας έχει πριαπισμό

Για τους περισσότερους όταν σκέφτονται μια μακράς διάρκειας στύση μπορεί να μην ακούγεται σαν κάτι τόσο κακό. Όμως εάν η στύση παραμένει για πάνω από τέσσερις ώρες είναι στην πραγματικότητα μια αιτία ανησυχίας και ονομάζεται πριαπισμός. 

Ο πριαπισμός είναι ο ιατρικός όρος για μια στύση που διαρκεί περισσότερο από τέσσερις ώρες και δεν σχετίζεται με τη σεξουαλική δραστηριότητα. Ο πριαπισμός δεν είναι τόσο συνηθισμένος, αλλά συμβαίνει συχνότερα από ό, τι νομίζετε. Η κατάσταση έχει περίπου 8.700 άνδρες στο νοσοκομείο σε εθνικό επίπεδο για χρονικό διάστημα τριών ετών, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine.

Υπάρχουν δύο είδη πριαπισμού. Ο ισχαιμικός πριαπισμός, που συμβαίνει όταν το αίμα παγιδεύεται μέσα στο πέος και δεν μπορεί να βγει. Είναι ιδιαίτερα επίπονος και απαιτεί άμεση ιατρική βοήθεια. Ο μη ισχαιμικός πριαπισμός συμβαίνει όταν υπερβολικά μεγάλη ποσότητα αίματος κυλάει στο πέος, και συνήθως δεν είναι τόσο επίπονος.

Ο ισχαιμικός  χαμηλής ροής είναι η συχνότερη μορφή με ποσοστό εμφάνισης άνω του 95%. Ο ασθενής παραπονείται για επώδυνη στύση η οποία όταν υποχωρήσει, σταματάει και ο πόνος. 

Ο πριαπισμός υψηλής ροής (μη ισχαιμικός) είναι σπάνιος και συνήθως εμφανίζεται μετά από κάκωση στο περίνεο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση επίμονης στύσης μετά από 2-3 εβδομάδες από την κάκωση. 

Η θεραπεία του πριαπισμού εξαρτάται από τον τύπο του. Ο ισχαιμικός τύπος είναι επείγουσα κατάσταση που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση, έτσι ώστε να υποχωρήσει η στύση και να αποτραπούν μόνιμες βλάβες. Αντίθετα, ο πριαπισμός υψηλής ροής δεν είναι επικίνδυνος για την στύση, οπότε μπορεί να αντιμετωπισθεί εντοπίζοντας και θεραπεύοντας την αιτία.
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.