WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που πολλοί άνθρωποι παραμένουν σε προβληματικές σχέσεις


7 Ιανουαρίου 2020

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που πολλοί άνθρωποι παραμένουν σε προβληματικές σχέσεις

Τι πραγματικά συμβαίνει; Είμαστε πλάσματα της συνήθειας; Φοβόμαστε την αλλαγή ή δεν θέλουμε να μείνουμε μόνοι; Μια μελέτη μας αποκαλύπτει ότι δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω και το γεγονός ότι μένουμε σε προβληματικές σχέσεις έχει να κάνει με τα χρήματα και όχι επειδή αγαπάμε το σύντροφο μας.

Η συγκεκριμένη μελέτη χώρισε σε ομάδες 1000 ανθρώπους και τους ζήτησε να φανταστούν ένα σενάριο στο οποίο θα βρίσκονται σε μια σχέση χωρίς να υπάρχει αγάπη . Η πρώτη ομάδα είπε ότι ήταν σε έναν δυστυχισμένο γάμο για 10 χρόνια, η άλλη είπε ότι παντρεύτηκε για ένα χρόνο, όσοι ανήκαν στην τρίτη ομάδα ανέφεραν ότι είχαν αγοράσει μαζί με το σύντροφο τους ένα σπίτι. Και οι εθελοντές της τελευταίας ομάδας είπαν ότι έγιναν δυστυχισμένοι προσπαθώντας να σώσουν το γάμο τους.

Τα αποτελέσματα της μελέτης ήταν τα εξής: στην ομάδα όπου τα ζευγάρια είχαν αγοράσει το σπίτι, το 35% επέλεξε να παραμείνει στη σχέση. Στην ομάδα όπου δήλωσαν ότι ήταν παντρεμένοι για ένα χρόνο, το 25% έμεινε από συνήθεια, ενώ όσοι ήταν παντρεμένοι για δέκα χρόνια αποφάσισαν να μείνουν στο γάμο. Οι ερευνητές έβγαλαν το συμπέρασμα ότι τα περισσότερα ζευγάρια μένουν σε μια προβληματική σχέση, κυρίως λόγω χρημάτων και όχι επειδή νιώθουν ανασφάλεια ή επειδή δεν θέλουν να μείνουν μόνοι τους.

Επειδή όμως τα χρόνια περνάνε γρήγορα, καλό είναι να προσπαθούμε να βρούμε την ευτυχία με κάθε δυνατό τρόπο. Γιατί ευτυχία δεν είναι να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις, αλλά να θέλεις πάντα αυτό που κάνεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.