WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

4 σημάδια ότι η σχέση σας δεν είναι τόσο υγιής όσο νομίζετε


2 Δεκεμβρίου 2019

4 σημάδια ότι η σχέση σας δεν είναι τόσο υγιής όσο νομίζετε

Οι σχέσεις, όπως γνωρίζετε, είναι περίπλοκες και πολλές φορές είναι αρκετά δύσκολες. Και όλοι πρέπει να προσπαθούμε για να τις διατηρήσουμε. Όμως υπάρχουν και κάποια σημάδια που μπορεί να σηματοδοτούν ότι η σχέση σας δεν είναι τόσο υγιής όσο νομίζετε. 

Αυτό που είναι σημαντικό είναι να γνωρίζετε πώς να αναγνωρίζετε πότε η σχέση σας δεν είναι τόσο σταθερή όσο νομίζετε ότι είναι.

Καθώς διαβάζετε την παρακάτω λίστα, ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις κρίσιμες ερωτήσεις:

Τι με ενοχλεί στη συμπεριφορά του συντρόφου μου

Τι λάθος κάνω 

Πώς και γιατί προσελκύω αυτό στη ζωή μου

Τι πρέπει να μάθω από αυτή τη σχέση για να είμαι καλύτερος άνθρωπος 

Δείτε μερικά σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας δεν είναι τόσο σταθερή όσο νομίζετε και είναι καιρός να κάνετε κάτι γι αυτό.

Δεν έχετε πλέον τους ίδιους στόχους. Μπορεί να έχετε τα ίδια χόμπι όπως ο κινηματογράφος, τα σπορ κ.α., όμως η οικοδόμηση μιας σχέσης δεν βασίζεται μόνο στις κοινές προτιμήσεις. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε κοινούς στόχους και κοινές αξίες. 

Δεν διατηρείτε την ατομικότητά σας. Όλη αυτή η προσοχή στην αρχή της σχέσης μπορεί να σας αρέσει, όμως είναι σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο και για τον εαυτό σας. Και οι δύο πρέπει να διατηρήσετε την ατομικότητά σας, να έχετε τα δικά σας ενδιαφέροντα, χόμπι, φίλους και χώρο. 

Υπάρχει ζήλια.  Η ζήλια είναι εκδήλωση ανασφάλειας. Αποστραγγίζει την ψυχική και συναισθηματική ενέργεια και δημιουργεί πολλά προβλήματα στη σχέση. Ξαφνικά, ο καθένας και όλα είναι μια πιθανή απειλή. 

Σας υποβάλει σε συναισθηματική βία. Η ύπουλη ζημιά της συναισθηματικής κακοποίησης είναι ότι σιγά-σιγά διαβρώνει την εμπιστοσύνη και την αυτοεκτίμησή σας. Θύμα λεκτικής κακοποίησης από τον άντρα μπορεί να πέσει οποιαδήποτε γυναίκα, ανεξαρτήτως πνευματικού ή οικονομικού επιπέδου, και μάλιστα χωρίς καν να το καταλάβει, καθώς ο σύντροφος δεν θα φανερώσει τέτοια συμπεριφορά πριν κατακτήσει τη γυναίκα που θέλει. Επίσης η λεκτική κακοποίηση συνήθως γίνεται μεθοδικά που η γυναίκα πολλές φορές δεν το συνειδητοποιεί μέχρι να αρχίσει να υποφέρει έντονα ή να της το επισημάνει κάποιος τρίτος. Φυσικά, θύματα κακοποίησης πέφτουν πολύ συχνά και οι άντρες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.