WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 οφέλη του οργασμού που μαθαίνετε για πρώτη φορά


28 Ιανουαρίου 2020

6 οφέλη του οργασμού που μαθαίνετε για πρώτη φορά

Μπορεί ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό να κάνει πέρα…αλλά και ένας οργασμός έχει πολλά οφέλη στην υγεία. Και πλέον υπάρχουν και τα επιστημονικά δεδομένα που μας επιβεβαιώνουν ότι έχουμε κάθε λόγο να στοχεύουμε στον οργασμό, να τον επιδιώκουμε και να τον απολαμβάνουμε. 

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Το σεξ είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφευχθεί το κοινό κρυολόγημα. Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι ένα από τα μεγάλα οφέλη του οργασμού είναι ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Μια μελέτη από φοιτητές έδειξε ότι όσοι έκαναν σεξ δύο φορές την εβδομάδα είχαν επίπεδα ανοσοσφαιρίνης 30 τοις εκατό υψηλότερα από εκείνους που δεν έκανα σεξ. 

Αυξάνει το όριο ζωής

Μια μελέτη που διεξήχθη στη Νότια Ουαλία κατά τη διάρκεια 10 ετών εξέτασε τη σχέση μεταξύ της συχνότητας του οργασμού και της θνησιμότητας μεταξύ ενήλικων ανδρών. Κατά την δεκαετή παρακολούθηση, διαπίστωσαν ότι εκείνοι που είχαν δύο ή περισσότερους οργασμούς την εβδομάδα είχαν 50% χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας, από εκείνους που είχαν λιγότερο συχνά οργασμούς. Οι μελέτες που ακολούθησαν έδειξαν μια θετική συσχέτιση μεταξύ της σεξουαλικής επαφής και της μακροζωίας των γυναικών. 

Μειώνει τον πόνο

Ο οργασμός μειώνει τα επίπεδα του πόνου. Για την ακρίβεια, ο πόνος και η ευχαρίστηση καταγράφονται στο ίδιο εγκεφαλικό κέντρο. Εκτός από την ωκυτοκίνη που εκκρίνεται κατά τον οργασμό, εκκρίνονται και ενδορφίνες, οι οποίες είναι το φυσικό αναλγητικό του οργανισμού. Έτσι, πλέον έχει γίνει γνωστό ότι ο οργασμός μειώνει τους πόνους περιόδου, τις ημικρανίες και τους πόνους των αρθρώσεων.

Αισθάνεστε πιο ευτυχισμένοι

Οι άνθρωποι που έχουν σεξουαλικό οργασμό είναι πιο ευτυχισμένοι, σύμφωνα με μια μελέτη στο Journal of Psychosomatic Research. Οι ερευνητές εξέτασαν 4.000 γυναίκες στις ΗΠΑ και μελέτησαν τη διάθεσή τους, τη σεξουαλικότητα και τον εμμηνορροϊκό κύκλο. Βρήκαν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ του σεξουαλικού ενδιαφέροντος και μιας γενικής αίσθησης ευημερίας. 

Αυξάνει τη γονιμότητα

Σε μια έκθεση στα Αρχεία της Σεξουαλικής Συμπεριφοράς , οι γυναίκες αλλά και οι άντρες που είχαν οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ, είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να γονιμοποιήσουν.

Μπορεί να χάσετε βάρος

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Sex & Marital Therapy έδειξε ότι η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα που συνοδεύεται με οργασμό, συνδέεται με μικρότερη περίμετρο ισχίου και μέσης τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. 

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω έχουμε κάθε λόγο να απολαμβάνουμε τους οργασμούς μας όσο συχνά το επιθυμούμε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.