WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Νέα Εποχή, νέες πεποιθήσεις: Οι singles έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή, αλλά οι παντρεμένοι νιώθουν πιο ασφαλείς


26 Ιανουαρίου 2020

Νέα Εποχή, νέες πεποιθήσεις: Οι singles έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή, αλλά οι παντρεμένοι νιώθουν πιο ασφαλείς

Οι καιροί έχουν αλλάξει, έτσι όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να μένουν singles, από το να παντρευτούν. 

Μάλιστα οι singles έχουν πλέον και την επιστήμη στην πλευρά τους. Σε αντίθεση με το στερεότυπο ότι όσοι είναι μόνοι είναι και δυστυχισμένοι, πολλές έρευνες δείχνουν ότι οι περισσότεροι singles έχουν πιο πολλούς φίλους και προσπαθούν περισσότερο για να διατηρήσουν τις σχέσεις τους με τους ανθρώπους που τους ενδιαφέρουν, σε σχέση με τους παντρεμένους. Από την άλλη μεριά ένα μεγάλο ποσοστό παντρεμένων ανθρώπων είναι πιο δυστυχισμένοι, σε σύγκριση με εκείνους που έχουν μείνει ανύπαντροι. 

Μια μελέτη που διεξάχθηκε στο Gesselman του Ινστιτούτου Kinsey έδειξε πως οι singles έχουν μια πολύ καλή σεξουαλική ζωή, ενώ οι παντρεμένοι αισθάνονται πιο ασφαλείς. Πιο αναλυτικά σε όλα τα ερωτήματα που αφορούσαν ποιοι έχουν περισσότερους φίλους, περισσότερο σεξ, μια πιο ενδιαφέρουσα κοινωνική ζωή και παραμένουν σε φόρμα, όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι ξεχωρίζουν οι singles.

Συνολικά, το 57% δήλωσε ότι παντρεμένοι δεν φροντίζουν τον εαυτό τους και το 42% δήλωσε ότι έχουν πολύ λίγους φίλους σε σχέση με του ανύπαντρους. Τα ευρήματα για μια ενδιαφέρουσα κοινωνική ζωή ήταν παρόμοια: το 39% είπε ότι οι παντρεμένοι δεν έχουν πιο ενδιαφέρουσα κοινωνική ζωή, ενώ μόνο το 27% δήλωσαν ότι έχουν.

Τα ευρήματα ήταν διαφορετικά όσο αφορά το αίσθημα της ασφάλειας. Συνολικά το 63% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι οι παντρεμένοι άνθρωποι αισθάνονται πιο ασφαλείς από τους ανύπαντρους. Επίσης το 42% σκέφτηκε ότι οι έγγαμοι ήταν πιο σίγουροι, σε σύγκριση με μόλις 26% που σκέφτηκαν ότι δεν ήταν. Οι άνθρωποι που ήταν κάποτε παντρεμένοι ήταν επίσης λιγότερο πιθανό να εξιδανικεύσουν τον γάμο όταν τους ρωτούσαν για το τι ένιωθαν. 

Τα αποτελέσματα της μελέτης μας κάνουμε να σκεφτούμε ίσως η ευτυχία δεν επιτυγχάνεται με τον γάμο. Και ίσως εκείνοι που παντρεύτηκαν να ξεκινήσουν να συνειδητοποιούν πως όλα όσα υποσχέθηκαν μπορεί τελικά να μην υλοποιηθούν ποτέ.
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.