WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η απόκτηση σκύλου θα μπορούσε να κάνει τη σχέση σας πιο δυνατή, σύμφωνα με μια μελέτη


8 Ιουνίου 2020

Η απόκτηση σκύλου θα μπορούσε να κάνει τη σχέση σας πιο δυνατή, σύμφωνα με μια μελέτη

Και ενώ πιστεύαμε ότι γνωρίζαμε όλα αυτά τα εκπληκτικά οφέλη που αποκτάμε όταν έχουμε έναν σκύλο, μια νέα μελέτη έρχεται να προσθέσει ακόμα ένα όφελος. Οι τετράποδοι φίλοι μας θα μπορούσαν να είναι η απάντηση, για να γίνει η σχέση με τον σύντροφό μας ακόμα καλύτερη.

Μια νέα έρευνα αποδεικνύει ότι το 60% των ζευγαριών που έχουν σκύλους, παραδέχονται ότι η σχέση τους έχει γίνει ισχυρότερη, σε σύγκριση με την εποχή που δεν είχαν κατοικίδιο. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης, ότι τα μισά συμμετέχοντα ζευγάρια λένε ότι τώρα περνούν περισσότερο ποιοτικό χρόνο μαζί χάρη στον σκύλο τους, κάτι που τελικά οδηγεί σε μια πιο σταθερή σχέση.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρετε έναν σκύλο μόνο και μόνο για να καλυτερεύσετε τη σχέση σας. Η απόφαση να έχετε ένα κατοικίδιο είναι αρκετά σοβαρή και θα πρέπει να υλοποιηθεί μετά από πολλή σκέψη. Μάλιστα η εν λόγω μελέτη επισημαίνει ότι το 88 τοις εκατό των ζευγαριών συμφώνησε πως η απόκτηση ενός σκύλου απαιτεί ομαδική δουλειά και θα πρέπει να το θέλουν και οι δύο εξίσου πολύ.

Η δέσμευση να έχετε ένα σκύλο μαζί με τον σύντροφό σας είναι μεγάλη, πράγμα που σημαίνει ότι η σχέση σας είναι σοβαρή. Στην πραγματικότητα, σχεδόν το ένα τρίτο των ζευγαριών αποφασίζει να είναι με κάποιον για έξι χρόνια, πριν πάρει έναν σκύλο, όπως ανέφερε η μελέτη.

Η απόκτηση ενός κατοικίδιου είναι μια τεράστια δέσμευση. Η συντροφιά ενός ζώου απαιτεί ομαδική εργασία, ικανότητα συμβιβασμού και φυσικά καλές επικοινωνιακές δεξιότητες. Από την άλλη μεριά το να έχετε ένα κατοικίδιο μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της σχέσης σας. Το να βλέπεις τον σύντροφό σου να δείχνει τα συναισθήματά του, όπως η συμπόνια και η χαρά, μπορεί να είναι εξαιρετικά ελκυστικό και όπως δείχνει η μελέτη, αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία.

Τέλος η συγκεκριμένη μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που κοιμούνται μαζί με τον σκύλο τους, κάνουν ένα καλό και ποιοτικό ύπνο. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.