WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Οι κυριότεροι λόγοι που μια γυναίκα δεν έχει διάθεση για ερωτική επαφή


18 Αυγούστου 2020

Οι κυριότεροι λόγοι που μια γυναίκα δεν έχει διάθεση για ερωτική επαφή

Οι λόγοι που μια γυναίκα δεν θέλει πλέον να κάνει σεξ είναι πολλοί. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνες φαίνεται πως δεν είναι και τόσο σπάνια η γυναικεία σεξουαλική αποχή.

Έτσι λοιπόν παρακάτω θα δούμε μερικούς λόγους για τους οποίους μια γυναίκα δεν έχει διάθεση για σεξ. 

Είναι απασχολημένες

Όσον αφορά τις καθημερινές προτεραιότητες, το σεξ συχνά πέφτει χαμηλά στη λίστα. Οι περισσότερες γυναίκες είναι τόσο πολύ απασχολημένες κατά τη διάρκεια της ημέρας, που στο τέλος το μόνο που θέλουν είναι να πέσουν στο κρεβάτι και να κοιμηθούν. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό να αφιερώνετε λίγο χρόνο στον σύντροφό σας αλλά και στον ίδιο σας τον εαυτό. 

Έχουν άγχος 

Η έρευνα της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας Stress In America επιβεβαιώνει ότι οι γυναίκες έχουν περισσότερο άγχος από τους άντρες. Αυτό που είναι σημαντικό είναι πώς το διαχειρίζεστε. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να χειριστούν την πίεση και τις κρίσεις στη ζωή με ηρεμία τους και  αγάπη. Άλλοι καταρρέουν, απογοητεύονται, αναστατώνουν και πρέπει να κατηγορήσουν κάποιον. Βρείτε υγιείς τρόπους για να αντιμετωπίσετε το άγχος, είτε πρόκειται για γιόγκα, τρέξιμο, ζωγραφική ή… σεξ!

Ασχολούνται συνέχεια με το βάρους τους

Είτε το συνειδητοποιείτε είτε όχι, η εικόνα του σώματός σας έχει τεράστια επίδραση στο πώς αισθάνεστε και ενεργείτε σεξουαλικά. Μπορεί να σας οδηγήσει στην αποφυγή του σεξ, αλλά μπορεί επίσης να φυτέψει σπόρους αμφιβολίας στο μυαλό του συντρόφου σας. 

Δεν επικοινωνούν με τον σύντροφό τους

Για πολλούς ανθρώπους, η επικοινωνία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για καλό σεξ. Οι περισσότερες γυναίκες πρέπει να αισθάνονται συνδεδεμένες με τον σύντροφό τους, για να μπορέσουν να ενδώσουν στις ερωτικά καλέσματα. Το αίσθημα δέσμευσης είναι προφανώς σημαντικό και για τους δύο συντρόφους, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα μιας μελέτης στο Journal of Sex. 

Υπάρχουν εντάσεις στη σχέση 

Τα ζευγάρια που μαλώνουν συνέχει, πιθανότατα δεν έχουν όρεξη για σεξ. Μελέτες έχουν δείξει πως οι γυναίκες που βρίσκονται σε υγιείς σχέσεις, χωρίς εντάσεις έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή, σε σχέση με εκείνες που βρίσκονται σε σχέσεις που επικρατούν οι τσακωμοί. 

Έχουν κατάθλιψη

Περίπου 19 εκατομμύρια Αμερικανοί υποφέρουν από κατάθλιψη, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, επηρεάζοντας το 10 έως 25% των γυναικών κάποια στιγμή στη ζωή τους. Δυστυχώς, η κατάθλιψη συμβαδίζει με τη χαμηλή σεξουαλική επιθυμία. Εάν έχετε κατάθλιψη, είναι πολύ πιο πιθανό να έχετε χαμηλή σεξουαλική επιθυμία και εάν έχετε χαμηλή σεξουαλική επιθυμία, είναι πιο πιθανό να έχετε κατάθλιψη. 

Υπάρχουν παιδιά.

Είναι φυσικό οι περισσότερες γυναίκες να χάνουν το ενδιαφέρον για το σεξ, όταν αποκτούν ένα μωρό. Αυτό μπορεί να είναι βιολογικό λόγω ορμονικών αλλαγών ή επειδή οι ρόλοι τους αλλάζουν. Είναι όμως σημαντικό να περνάτε χρόνο με τον σύντροφό σας, χωρίς τα παιδιά. Προσπαθήστε να προγραμματίσετε μια απόδραση μόνο για ενήλικες κάθε δύο μήνες, ακόμη και σε ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται κοντά στο σπίτι σας.
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.