WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί έχουμε λιγότερες ερωτικές επαφές από ό, τι πριν από 20 χρόνια


19 Αυγούστου 2020

Γιατί έχουμε λιγότερες ερωτικές επαφές από ό, τι πριν από 20 χρόνια

Κάνουμε λιγότερο σεξ από ό, τι κάναμε πριν από είκοσι χρόνια. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 27 χιλιάδες άτομα.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τη δραστηριότητα των Αμερικανών μεταξύ 1989 και 2014 και διαπιστώνοντας ότι οι ενήλικες είχαν κατά μέσο όρο επτά λιγότερες σεξουαλικές επαφές ετησίως στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και εννέα λιγότερες τα τελευταία χρόνια. 

Οι συμμετέχοντες απάντησαν ανώνυμα στην ερώτηση «Πόσες φορές έχετε κάνει σεξ τους τελευταίους 12 μήνες;».

Οι ενήλικες με σταθερές σχέσεις έκαναν περισσότερο σεξ κατά μέσο όρο σε σχέση με εκείνους που είχαν περιστασιακούς συντρόφους. Ταυτόχρονα, όσο περνάνε τα χρόνια και μεγαλώνουμε, τόσο περισσότερο οι σεξουαλικές επαφές μειώνονται.

Αυτή η νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Archives of Sexual Behavior, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ποσοστό των ενηλίκων ηλικίας μεταξύ 20 και 24 ετών που δεν είχαν σεξουαλικούς συντρόφους μετά την ηλικία των 18 ετών, υπερδιπλασιάστηκε μεταξύ εκείνων που γεννήθηκαν το 90 σε σύγκριση με αυτούς που γεννήθηκαν στη δεκαετία του '60, περνώντας από 6 έως 15%.

Διαβάζοντας αυτά τα δεδομένα, φαίνεται ότι πλέον οι νέοι κάνουν λιγότερο σεξ από τις προηγούμενες γενιές. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα ένα συμπέρασμα που πρέπει να μας στεναχωρεί, γιατί είναι πολύ πιθανό να αποτελεί μια συνειδητή επιλογή.  

Αλλά γιατί ενδιαφερόμαστε λιγότερο για το σεξ σήμερα από τους γονείς μας; Οι λόγοι είναι πολλοί και διαφορετικοί. Πρώτα απ 'όλα, οι νέοι φεύγουν από το σπίτι αργότερα από ό, τι στο παρελθόν, επίσης η ζωή πλέον είναι πιο αγχωτική, καθώς πρέπει να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα και τέλος οι σχέσεις ανδρών-γυναικών έχουν γίνει πιο περίπλοκες, με αποτέλεσμα μερικοί άνθρωποι τείνουν να αποθαρρύνονται.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο το σεξ δεν είναι από τις προτεραιότητές μας, είναι ότι γίνεται όλο και περισσότερο εικονικό.

Επίσης πλέον υπάρχει το Facebook, το Instagram και πολλά άλλα για επικοινωνία. Και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει όλο και λιγότερη οικειότητα στο ζευγάρι. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.