WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η επιστήμη μίλησε: Το σεξ πρέπει να έχει πρωταρχική θέση στη ζωή μας


24 Σεπτεμβρίου 2020

Η επιστήμη μίλησε: Το σεξ πρέπει να έχει πρωταρχική θέση στη ζωή μας

Είναι γεγονός πως στις μέρες μας χρόνος για σεξ δεν υπάρχει. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι τόσο γρήγοροι και οι απαιτήσεις τόσες πολλές με αποτέλεσμα πολλά πράγματα να τα αφήνουμε στην άκρη. Ένα από αυτά είναι και η σεξουαλική ζωή, την οποία πολλά ζευγάρια, ενώ θα έπρεπε να την είχαν σε πρωταρχική θέση, την έχουν παραμελήσει.

Εάν όμως μάθετε τα οφέλη που μας προσφέρει το σεξ, τότε θα βρείτε χρόνο να το έχετε ξανά στην πρώτη θέση.

Το σεξ ομορφαίνει. Κάνοντας έρωτα καθυστερείτε το ρυθμό γήρανσης των αρτηριών. Αν θέλετε λοιπόν να κρατήσετε την επιδερμίδα σας φρέσκια και υγιή βάλτε στο πρόγραμμά σας το σεξ.

Το σεξ καταπολεμά την κατάθλιψη. Κατά τη σεξουαλική επαφή αυξάνεται η έκκριση της χημικής ουσίας σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που δρα ως φυσικό αντικαταθλιπτικό για τον οργανισμό, ενισχύοντας το αίσθημα ευφορίας.

Όταν κάνουμε σεξ εκκρίνονται πάρα πολλές ορμόνες. Μεταξύ άλλων και η οξυτοκίνη, ή αλλιώς «η ορμόνη της αγάπης», η οποία ενεργοποιεί το συναίσθημα και βοηθά στην εδραίωση δεσμών αγάπης. Συνεπώς, το σεξ μας φέρνει πιο κοντά.

Σύμφωνα με τις στατιστικές δύο οργασμοί την εβδομάδα μειώνουν στο μισό τις πιθανότητες θανάτου από στεφανιαία νόσο. Συνεπώς το σεξ κάνει καλό και στην καρδιά.

Το σεξ αυξάνει το όριο ζωής. Οι άνθρωποι που έχουν ενεργή και πλούσια σεξουαλική ζωή είναι πιο αισιόδοξοι, πιο παραγωγικοί, πιο δημιουργικοί, πιο ανθεκτικοί σε ιώσεις και ασθένειες.

Το σεξ αδυνατίζει. Με μια σύντομη σεξουαλική επαφή μπορείτε να κάψετε περίπου 200 θερμίδες, όσες θα καίγατε δηλαδή τρέχοντας 15 λεπτά στο διάδρομο γυμναστικής.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.