WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς θα αντιμετωπίσετε έναν συναισθηματικά ασταθή σύντροφο


3 Νοεμβρίου 2020

Πώς θα αντιμετωπίσετε έναν συναισθηματικά ασταθή σύντροφο

Το να είστε σε σχέση με έναν συναισθηματικά ασταθή σύντροφο μπορεί να είναι τρομακτικό, καθώς πρέπει να αντιμετωπίζετε την παραμικρή αλλαγή στη διάθεσή του. 

Μερικά από τα χαρακτηριστικά ενός συναισθηματικά ασταθούς συντρόφου είναι οι εκρήξεις θυμού, οι εναλλαγές της διάθεσης, η έλλειψη ενσυναίσθησης και η αδυναμία αποδοχής των λαθών του. Μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς δεν συνειδητοποιούν καν ότι έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά και τα αρνούνται.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πώς να αντιμετωπίσετε ένα τέτοιο άτομο, γιατί μπορεί να σας βλάψει συναισθηματικά ακόμη και χωρίς να το γνωρίζει. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε έναν συναισθηματικά ασταθή σύντροφο. 

Μάθετε να παρατηρείτε. 

Για να μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε έναν συναισθηματικά ασταθή σύντροφο, πρέπει πρώτα να κάνετε πίσω και να παρατηρήσετε τη διάθεσή του, καθώς η συμμετοχή σας κινδυνεύει μόνο να επιδεινώσει την κατάσταση. 

Μιλήστε για αυτό με κάποιον που εμπιστεύεστε.

Η συζήτηση με κάποιον θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε την κατάσταση και θα σας δώσει μια καλύτερη εικόνα της κατάστασης. Αυτός είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να γνωρίζετε εάν φταίτε εσείς ή ο σύντροφό σας. 

Μην ασχοληθείτε.

Όταν έχετε σχέση έναν συναισθηματικά ασταθή σύντροφο, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην ασχολείστε τόσο πολύ μαζί του, κάθε φορά που αλλάζει η διάθεσή του. Οι περισσότεροι άνθρωποι που είναι συναισθηματικά ασταθείς τείνουν να είναι πιο επιθετικοί και δεν θέλετε αυτό να τελειώσει άσχημα.

Μείνετε ήρεμοι.

Πρέπει να μάθετε πώς να παραμένετε ήρεμοι, καθώς αυτό θα βοηθήσει στην αποτροπή της κλιμάκωσης των ζητημάτων και στην αποφυγή περιττού δράματος. Μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν κάποιος σας φωνάζει και δεν θέλει να σας ακούσει, αλλά πρέπει να μάθετε πώς να τον αφήνετε να ολοκληρώσει την έκρηξη του και στη συνέχεια να τον αντιμετωπίζετε όταν είναι ήρεμος. 

Τέλος προτείνετε θεραπεία.

Δεδομένου ότι ο σύντροφός σας δεν είναι σε θέση να ελέγξει τα συναισθήματά του, είναι σημαντικό να τον βοηθήσετε να αναζητήσει επαγγελματική βοήθεια. Μην παίζετε τον θεραπευτή μαζί του, αλλά βοηθήστε τον να έναν καλό θεραπευτή. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.