WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Κινδυνεύετε από τις συχνές ερωτικές επαφές;


2 Μαρτίου 2021

Κινδυνεύετε από τις συχνές ερωτικές επαφές;

Ο μέσος ενήλικας κάνει σεξ 54 φορές το χρόνο (μία φορά την εβδομάδα, βασικά), σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο  Archives of Sexual Behavior  το 2017. Εάν ο προσωπικός σας μέσος όρος είναι πολύ υψηλότερος, ίσως αναρωτιέστε πόσο το πολύ το σεξ είναι πάρα πολύ - και ποιες είναι οι επιπτώσεις του πάρα πολύ σεξ;

Η αλήθεια είναι πως εάν νιώθετε καλά με το σεξ σε οποιαδήποτε συχνότητα, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ωστόσο καλό είναι να μάθετε κάποια σημάδια ότι ίσως πρέπει να κάνετε ένα διάλλειμα. 

Κινδυνεύετε από το πολύ σεξ; 

Ο βασικός φυσικός κίνδυνος της συχνής ερωτικής επαφής μπορεί να είναι το πρήξιμο του κόλπου, όσο αφορά τις γυναίκες. Και αυτό με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε πόνο κατά τη διάρκεια της επαφής. 

Το συχνό σεξ μπορεί επίσης να προκαλέσει ξηρότητα της φυσικής λίπανσης του κόλπου, η οποία και αυτή με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε τριβή και πόνο. Επισημαίνεται ότι η κολπική ξηρότητα μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυσης, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια αίσθηση καψίματος μέσα στον κόλπο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και της διείσδυσης.

Οι άντρες μπορούν επίσης να βιώσουν παρόμοια δυσφορία όταν το παρακάνουν. Το πέος μπορεί να βιώσει πόνο και πρήξιμο, με αποτέλεσμα τη δυσκολία στην ούρηση.

Επιπλέον όσο περισσότερο σεξ έχετε, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης και του κόλπου. Αυτό οφείλεται στη διαταραχή της φυσικής ισορροπίας pH του κόλπου, όταν βακτήρια από τον κόλπο πηγαίνουν στην ουροδόχο κύστη. Για να το αποφύγετε, συνηθίστε να αδειάζετε την ουροδόχο κύστη σας μετά από σεξουαλική επαφή.

Παρόλα αυτά αν το μόνο που σας προκαλεί το συχνό σεξ είναι ένα αίσθημα ικανοποίησης (και ίσως λίγη κόπωση), δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να συνεχίσετε. Όσο υπάρχει σωστή λίπανση και συναίνεση δεν κινδυνεύετε. Η επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας σε μια σχέση. Το να είστε ειλικρινείς και άνετοι με τον σύντροφό σας, εξασφαλίζει μια υγιή και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. 

Ακούστε το σώμα σας ανά πάσα στιγμή. Εάν κάτι δεν αισθάνεται καλά,  σταματήστε και συζητήστε το με τον σύντροφό σας. Και αν αισθάνεστε ότι το παρακάνετε, κάντε ένα διάλειμμα για μία ή δύο μέρες.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.