WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Φίλοι με προνόμια: Ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους σχέσεων σήμερα


4 Απριλίου 2021

Φίλοι με προνόμια: Ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους σχέσεων σήμερα

Φίλοι με προνόμια, με απλά λόγια φίλοι που κάνουν σεξ. Ακούγεται οξύμωρο, όμως πλέον είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στη σημερινή κοινωνία. 

Είναι ένας τρόπος να εκφράσουν πολλοί άνθρωποι τις επιθυμίες τους χωρίς να νιώθουν υποχρεωμένοι να δεσμευτούν. Εξάλλου έχετε ήδη ταιριάξει τόσο καλά σαν φίλοι, οπότε γιατί να εμπλακείτε σε κάτι περισσότερο; 

Έχουμε συνηθίσει τις σχέσεις να είναι μονοφασικές. Κάποιος συναντά κάποιον άλλον και οι καμπάνες γάμου ακούγονται στο βάθος. Όμως οι καιροί έχουν αλλάξει.. Και μερικές φορές, μια σχέση που δεν είναι σχέση, μια φιλία που δεν είναι ακριβώς φιλία, αλλά σίγουρα περιέχει καλό σεξ, μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε.

Παρόλα αυτά πολλοί θα σας προειδοποιούσαν να μην το επιδιώξετε, επειδή κάποιος συνήθως πληγώνεται. 

Οι σχέσεις φίλων με προνόμια συνήθως τελειώνουν όταν ένα άτομο δένεται συναισθηματικά και δεν υπάρχει ανταπόκριση. Άλλοι λόγοι μπορεί να περιλαμβάνουν την έλλειψη σεβασμού ή ορίων, το μειωμένο ενδιαφέρον ή άλλη ευκαιρία που έρχεται για μια σοβαρή σχέση.

Είναι σχεδόν αδύνατο να μην μπερδευτούν τα προσωπικά συναισθήματα όταν έρχεστε σε στενή σχέση με άλλο άτομο, ακόμη και αν από την αρχή η σχέση είναι αυστηρά για το σεξ. 

Ένα μεγάλο μέρος της επαφής είναι διανοητικό, διότι πρέπει να προσελκύσετε το άλλο άτομο για να απολαύσετε το σεξ. Έτσι, όταν τα συναισθήματα και η έλξη αναμιγνύονται, τα πράγματα περιπλέκονται. 

Ωστόσο οι σχέσεις με προνόμια μπορούν να λειτουργήσουν καλά σε μερικούς ανθρώπους. Πολλοί αναφέρουν πως προηγουμένως είχαν μόνο μη ικανοποιητικό, αμήχανο, κακό σεξ και αυτό άλλαξε όταν ήρθαν σε επαφή με έναν αξιόπιστο φίλο. 

Πώς θα λειτουργήσει μια φιλία με προνόμια

Σύμφωνα με τους μελετητές το κλειδί είναι να φέρεστε στον φίλο σας με προνόμια όπως σε έναν πολύ στενό σας φίλο. Όταν οι άνθρωποι φέρονται έτσι ο σύντροφος - φίλος με προνόμια τείνει να είναι καλύτερος και έχετε λιγότερους καυγάδες. 

Εάν όμως αρχίσετε να έχετε αισθήματα αλλά δεν είναι αμοιβαία, τότε είναι καλύτερο να σταματήσετε αυτό που κάνετε και να το τερματίσετε εκεί πριν πληγωθείτε. 

Μια φιλία με προνόμια μπορεί να κρατήσει από εβδομάδες μέχρι μήνες έως και χρόνια, όλα σχετίζονται με το πώς νιώθετε εσείς και ο φίλος σας. Τη στιγμή που θα αισθανθείτε ότι κάτι δεν είναι σωστό, μπορεί να είναι σημάδι ότι ήρθε η ώρα να τερματίσετε τη «σχέση».

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.