WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Σημάδια ότι η σχέση σας είναι τοξική


10 Μαρτίου 2021

Σημάδια ότι η σχέση σας είναι τοξική

Καμία σχέση δεν είναι τέλεια, αλλά θα πρέπει τουλάχιστον να σας κάνει να νιώθετε χαρούμενοι και ασφαλείς. Θα πρέπει επίσης να αισθανθείτε ελεύθεροι να είστε ο εαυτός σας. Οι τοξικές σχέσεις σας κάνουν να νιώθετε το αντίθετο.

Δείτε μερικά σημάδια ότι η σχέση σας είναι τοξική (και δεν χρειάζεται να είναι ερωτική σχέση - θα μπορούσε να είναι με έναν φίλο, συγγενή ή συνάδελφο):

Το άλλο άτομο παίρνει και δεν δίνει ποτέ. Η υγιής σχέση είναι ένας αμφίδρομος δρόμος. 

Νιώθετε στραγγισμένοι. Εάν είστε ψυχικά και συναισθηματικά εξαντλημένοι αφού περάσετε χρόνο μαζί του, υπάρχει πρόβλημα.

Η επικοινωνία είναι κακή. Σας αφήνει στο σκοτάδι όλη την ώρα και νιώθετε ότι πρέπει να μαντέψετε σχεδόν τα πάντα. 

Το δράμα δεν τελειώνει ποτέ. Η ζωή δεν είναι μόνο χαρές, όμως τα συνεχόμενα σκαμπανεβάσματα σε μια σχέση δεν είναι υγιή για κανέναν.

Δεν μπορείτε να εκφράσετε πώς αισθάνεστε πραγματικά ή δεν μπορείτε να συμπεριφέρεστε με φυσικό και άνετο τρόπο.

Η αρνητικότητα είναι ασταμάτητη. Κάποιος που φαίνεται ανίκανος να πει κάτι θετικό για εσάς είναι ο ίδιος ο ορισμός του τοξικού.

Υπάρχει εχθρικό κλίμα. Εάν φαίνεται συνέχεια θυμωμένος μαζί σας και εσείς νιώθετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γι αυτό, τότε δεν βρίσκεστε σε μια υγιής σχέση.

Εάν προσπαθεί να ασκήσει τη δύναμή του πάνω σας - για παράδειγμα, να σας κάνει να κάνετε πράγματα που ξέρει ότι δεν σας ενδιαφέρουν - αυτή δεν είναι μια ισορροπημένη σχέση.

Σας αποκόπτει από τους φίλους και την οικογένεια. Τα κουδούνια συναγερμού πρέπει να χτυπήσουν εάν σας αποθαρρύνει - ή ακόμη και σας απαγορεύει - να διατηρήσετε σχέσεις με άλλους.

Έλλειψη υποστήριξης. Το να μην είναι εκεί για εσάς όταν πραγματικά το χρειάζεστε είναι σημάδι μιας ανθυγιεινής σχέσης.

Αλλαγή των προτύπων ή των στόχων σας. Η μείωση των προτύπων σας λόγω της επιρροής ενός άλλου ατόμου ή αναβολή των στόχων σας που ήταν σημαντικοί για εσάς, είναι σημάδι τοξικότητας. 

Δεν είναι πάντοτε άμεσα προφανές ότι μια σχέση έχει γίνει τοξική - αυτό το είδος συμπεριφοράς μπορεί να εισχωρήσουν σταδιακά. Εάν αντιληφθείτε ότι υπάρχουν ζητήματα όπως αυτά που αναφέρονται παραπάνω, τώρα είναι η ώρα να κάνετε κάτι γι 'αυτό. Εάν πιστεύετε ότι η συζήτηση μπορεί να βοηθήσει, ξεκινήστε τη και, εάν είναι απαραίτητο, ζητήστε επαγγελματική βοήθεια. Εάν όχι, ίσως είναι καιρός βάλετε ένα τέλος. 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.