WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Οι συχνές ερωτικές επαφές ωφελούν μόνο τους άντρες, σύμφωνα με τους ειδικούς


13 Μαΐου 2021

Οι συχνές ερωτικές επαφές ωφελούν μόνο τους άντρες, σύμφωνα με τους ειδικούς
Το συχνό σεξ δεν ωφελεί τις γυναίκες, αλλά μόνο τους άντρες

Η επιστήμη μίλησε: Το συχνό σεξ δεν ωφελεί τις γυναίκες, αλλά μόνο τους άντρες.

Για τις γυναίκες, αυτό που έχει συνδεθεί με τη μεγαλύτερη απόλαυση στη ζωή είναι τα συχνά φιλιά, τα συχνά χάδια, και η συναισθηματική εγγύτητα με τον σύντροφό τους. Σε μια πολύ μεγάλη έρευνα που έγινε πρόσφατα στην Αγγλία, οι ερευνητές συσχέτισαν την σεξουαλική δραστηριότητα των συμμετεχόντων σε μια χρονιά με την ποιότητα και την ευχαρίστησή τους από τη ζωή.

Συχνή σεξουαλική επαφή θεωρήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας οτιδήποτε ξεπερνάει τις δύο φορές το μήνα.

"Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η συχνή σεξουαλική επαφή έχει συσχετιστεί με μια σειρά από πλεονεκτήματα για την ψυχολογική και φυσιολογική ευημερία. Τέτοιου είδους πλεονεκτήματα είναι η βελτιωμένη ποιότητα ζωής και ψυχικής υγείας, χαμηλότερο ρίσκο για συγκεκριμένους καρκίνους και θανάσιμα καρδιακά επεισόδια", δήλωσε ο λέκτορας Dr. Lee Smith.

Παρόλο που οι γυναίκες της έρευνας δεν ανέφεραν μεγαλύτερη απόλαυση της ζωής ως αποτέλσμα συχνότερης σεξουαλικής δραστηριότητας, παλαιότερες έρευνες σε μεγαλύτερες γυναίκες έχουν συσχετίσει την σεξουαλική ευχαρίστηση και ειδικά τους οργασμούς, με αυξημένη μακροβιότητα.

Δείτε ακόμα: 10 ταινίες στις οποίες οι ηθοποιοί κάνουν πραγματικό σεξ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.