WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Μπορεί μια νέα σχέση να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε έναν χωρισμό;


28 Μαΐου 2021

Μπορεί μια νέα σχέση να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε έναν χωρισμό;
Οι ρομαντικές σχέσεις συχνά προορίζονται να διαρκέσουν για πάντα - αλλά μπορεί επίσης να καταλήξουν σε χωρισμό. 

Οι ρομαντικές σχέσεις συχνά προορίζονται να διαρκέσουν για πάντα - αλλά μπορεί επίσης να καταλήξουν σε χωρισμό. 

Και ένας χωρισμός φέρνει άσκημα συναισθήματα που μπορεί να αλλάξουν τη ζωή των ανθρώπων. Στην πραγματικότητα, τα άτομα που έχουν χωρίσει τείνουν να αναφέρουν χαμηλότερη σωματική και ψυχολογική υγεία και χαμηλότερη ευημερία σε σύγκριση με τα άτομα που είναι σε σχέση. 

Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, όσοι έχουν χωρίσει συχνά εμφανίζουν σημάδια ανάκαμψης. Παρόλα αυτά κάποιοι μπορεί να ανακάμψουν πολύ γρήγορα μετά από τον χωρισμό, άλλοι μπορεί να ανακάμψουν πιο αργά.

Πιθανοί παράγοντες που θα μπορούσαν να εξηγήσουν αυτές τις διαφορετικές αντιδράσεις είναι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας , όπως η αντοχή η οποία βοηθά κάποιον να αντιμετωπίσει εποικοδομητικά και επιτυχώς τις διαπροσωπικές απώλειες.

Και αυτό δεν είναι το μόνο όφελος. Άτομα που αντέχουν σε αντίξοες συνθήκες, μπορεί να έχουν ένα διπλό πλεονέκτημα μετά τον χωρισμό: Όχι μόνο θα ανακάμψουν γρηγορότερα, αλλά είναι επίσης πιο πιθανό να βρουν έναν νέο σύντροφο. Η εμπλοκή σε μια νέα σχέση, με τη σειρά της, μπορεί να συμβάλει στη μείωση της ψυχολογικής δυσφορίας και των δυσάρεστων συναισθημάτων 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βέρνης στην Ελβετία ενδιαφέρθηκαν για αυτές τις διαφορές του χωρισμού. Τι βρήκαν; Όπως περίμεναν η αντοχή ήταν θετική για μετά τον χωρισμό και μπορούσε έτσι να χρησιμεύσει προστατευτικά προς τους χωρισμένους. Ωστόσο αυτό δεν εξηγεί τις αλλαγές που μπορεί να συμβούν μετά από έναν χωρισμό. 

Και η πιο σημαντική αλλαγή συνέβη σε εκείνους που βρήκαν νέο σύντροφο αμέσως αφού χώρισαν. Αυτή η αλλαγή ήταν αρκετά ευεργετική, αφού μια νέα σχέση μπορεί να παρέχει υποστήριξη μετά τον χωρισμό και μπορεί γενικά να ενισχύσει τη διάθεση. Είναι ενδιαφέρον ότι οι άντρες είχαν περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να κάνουν μια νέα σχέση.

Πρέπει λοιπόν όλοι να κάνουν νέες σχέσεις αμέσως μετά από έναν χωρισμό; 

Όχι απαραίτητα. Διότι μπορεί μια τέτοια απόφαση να είναι επωφελής για τους περισσότερους, όμως δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή για όλους. Επίσης δεν μπορεί κάθε νέα σχέση να είναι τόσο ευχάριστη ώστε να ικανοποιήσει τη ζωή όλων των ανθρώπων. Έτσι, μια νέα σχέση μπορεί να θεωρηθεί ως προαγωγός για την ικανοποίηση της ζωής μετά τον χωρισμό, αλλά δεν είναι ο κανόνας. 

Δείτε επίσης: Αυτές είναι οι 10 πλουσιότερες γυναίκες ηθοποιοί

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.