Οι διαφωνίες είναι κομμάτι της σχέσης. Μάλιστα οι περιστασιακοί τσακωμοί μπορεί να δυναμώσουν τη σχέση. Ωστόσο το κλειδί βρίσκεται στο πώς θα χειριστείτε τις διαφωνίες που μπορεί να προκύψουν, ώστε να μην έχουν αρνητικό αντίκτυπο τόσο σε εσάς όσο και στον σύντροφό σας..
Δείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν την ώρα της διαφωνίας.
Πάρτε μια ανάσα
Αν νιώθετε πως θα ξεσπάσετε, τότε ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε μια ανάσα και να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ότι με τις φωνές δεν θα λυθεί το πρόβλημα.
Μπορείτε επίσης να εξασκήσετε τη διαφραγματική αναπνοή: Βάλτε το ένα χέρι στο στήθος σας και το άλλο στο στομάχι σας. Στη συνέχεια, εισπνεύστε και εκπνεύστε αργά από τη μύτη. Αυτή η τεχνική θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να δείτε την κατάσταση πιο ήρεμα.
Εξετάστε το ενδεχόμενο να προγραμματίσετε τη συζήτηση
Ένας καλός τρόπος για να αποφύγετε τον τσακωμό, είναι να πείτε στο σύντροφό σας ότι θα θέλατε να συζητήσετε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Εάν τον έχετε ενημερώσει εκ των προτέρων, του δίνετε την ευκαιρία να σκεφτεί ορισμένα πράγματα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε (ελπίζουμε) να προσεγγίσετε τη συζήτηση με ευπάθεια αντί να αισθάνεστε ότι δέχεστε επίθεση.
Μην βλέπετε τη σχέση σας ανταγωνιστικά
Αφού υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ότι εσείς και ο σύντροφός σας είστε στην ίδια ομάδα, είναι χρήσιμο να προσπαθήσετε να αναστείλετε την επιθυμία να νικήσετε τον σύντροφό σας στη «μάχη» της συζήτησης.
Επαναλάβετε αυτό που ακούτε
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να παραμείνετε ήρεμοι είναι να επαναλάβετε τις δηλώσεις του συντρόφου σας, έτσι ώστε να αισθάνεται ότι κατανοείτε αυτά που σας λέει. Επομένως, μπορείτε να πείτε: «Αυτό που ακούω είναι ότι νιώθεις αναστατωμένος όταν μου ζητάς να κάνω κάτι στο σπίτι και δεν το ακολουθώ ποτέ».
Αυτή η μικρή συμβουλή επιτρέπει στον καθένα από εσάς να προσπαθήσει για αμοιβαία κατανόηση και κοινή λύση.
Κάντε ένα διάλειμμα (αλλά μην φύγετε)
Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να διατηρηθεί η ψυχραιμία σε τεταμένες στιγμές - ειδικά αν χάνατε εύκολα τη ψυχραιμία σας. Ωστόσο, μπορεί να σας βοηθήσει αν κάνετε ένα διάλειμμα. Όμως ας είμαστε ξεκάθαροι: Το να κάνετε ένα διάλειμμα από τη συζήτηση δεν σημαίνει ότι θα αφήσετε αυτό που λέγατε στη μέση, θα κλείσετε την πόρτα πίσω σας και θα φύγετε.
Το διάλειμμα μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά χρειάζεται ωριμότητα για να ξεκινήσει. Πρέπει να είστε σε θέση να προσδιορίσετε ποια είναι τα συναισθήματά σας, να ζητήσετε ένα διάλειμμα και να δώσετε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για την επιστροφή σας. Έτσι δείχνετε ενδιαφέρον και αγάπη για τη σχέση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.