WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 tips να κάνετε πικάντικο σεξ, ακόμα και αν συζείτε


Κλέλια Φατούρου

28 Σεπτεμβρίου 2021

6 tips να κάνετε πικάντικο σεξ, ακόμα και αν συζείτε

Τα ζευγάρια που συζούν, περνούν από διάφορες φάσεις. Η ερωτική ζωή δεν είναι μία ευθεία γραμμή και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Όταν συζείς με τον σύντροφό σου, η ρουτίνα είναι αναπόφευκτη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έχει φτάσει και το τέλος του καυτού σεξ. Το πρώτο βήμα είναι να αποδεχθούμε τις αλλαγές που έρχονται. Δεν γίνεται να περιμένετε ότι κάθε μέρα θα είναι γεμάτη πυροτεχνήματα και εκπλήξεις. Το σεξ είναι αποτέλεσμα της δικής μας διάθεσης και ψυχολογίας και δεν είναι μία κατάσταση που λειτουργεί στον αυτόματο.

Είτε έχετε μπει σε βαθιά ρουτίνα, είτε αναζητάτε τρόπους να κάνετε την ερωτική ζωή σας λίγο πιο πικάντικη, εμείς είμαστε εδώ. 6 κινήσεις ματ που υπόσχονται σωστή επικοινωνία, και κατά συνέπεια πιο καυτό σεξ.

Εντοπίστε τις πηγές άγχους

Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην απόλαυση του σεξ είναι το άγχος. Πρώτα εντοπίζουμε τι μάς δυσκολεύει περισσότερο και στη συνέχεια το επεξεργαζόμαστε. Ψάχνουμε τις τεχνικές που θα μάς χαλαρώσουν περισσότερο και δεν αφήνουμε το άγχος να συσσωρεύεται λίγο λίγο, πράγμα τρομερά επιζήμιο, όχι μόνο για το σεξ, αλλά και την υγεία συνολικά.

Ξέρουμε τι μάς ερεθίζει

Εφόσον δεν είναι κάθε μέρα φανταστική και σέξι, αν ξέρουμε τι μας διεγείρει περισσότερο στο σεξ, γνωρίζουμε αυτομάτως και τι θα μάς φέρει πιο εύκολα την απόλαυση. Και φυσικά το επικοινωνούμε στον σύντροφό μας.

Παιχνίδια ρόλων και dirty talk

Ακούγεται κλισέ συμβουλή αλλά η αλήθεια είναι ότι λειτουργεί. Σε περίπτωση που δεν το έχετε ήδη δοκιμάσει, βάλτε στη ζωή σας νέες φαντασιώσεις και σεξουαλικά παιχνίδια. Κάποια θα είναι αδιάφορα και κάποια θα απογειώσουν το σεξ που κάνετε.

Επικοινωνούμε συχνά

Το θέμα σεξ δεν είναι ένα στάσιμο πράγμα. Αλλάζει η οπτική μας, αλλάζει ο τρόπος που θέλουμε να το κάνουμε, αλλάζουμε εμείς οι ίδιοι και τα θέλω μας. Όσο πιο ανοιχτά επικοινωνούμε με τον σύντροφό μας για όλα αυτά, τόσο πιο δύσκολο είναι και να βαρεθούμε το σεξ ή τη σχέση.

Λίστα με ναι/όχι/ίσως

Άλλο ένα fun παιχνίδι για σεξ. Φτιάχνει ο καθένας από μία λίστα από φαντασιώσεις και πράγματα που θέλει να δοκιμάσει. Ανταλλάσσετε και ο παρτενέρ σημειώνει δίπλα ένα ναι, όχι ή ίσως. Έτσι ξέρετε τα όρια του άλλου και με το τι νιώθει άνετα. Πολύ σημαντικό (και όχι δεδομένο).

Όχι στην υπερανάλυση

Ναι στην επικοινωνία και τον ανοιχτό διάλογο, όχι στις ατελείωτες συζητήσεις. Αν δεν υπάρχει ενέργεια για σεξ, το σεβόμαστε και δεν το κάνουμε επειδή έτσι πρέπει ή επειδή διαβάσαμε κάπου ότι τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν σεξ 3 φορές την εβδομάδα. Παίρνουμε χρόνο, φροντίζουμε τον εαυτό μας και μετά περνάμε στο σεξ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.