WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η επιστήμη μίλησε: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να φοράτε άρωμα στο πρώτο ραντεβού


1 Οκτωβρίου 2021

Η επιστήμη μίλησε: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να φοράτε άρωμα στο πρώτο ραντεβού

Είναι εκπληκτικό το πώς ένα συγκεκριμένο άρωμα μπορεί να πυροδοτήσει νοσταλγία, φέρνοντάς σας αναμνήσεις. 

Μάλιστα σύμφωνα με μελέτες η όσφρηση είναι η μόνη αίσθηση που πηγαίνει απευθείας στα συναισθηματικά κέντρα μνήμης του εγκεφάλου. Αυτός φαίνεται να είναι ένας πιθανός λόγος για τον οποίο κρίνουμε τους πιθανούς συντρόφους μας από το πώς μυρίζουν και γι αυτό θέλουμε να μυρίζουμε και εμείς οι ίδιοι ελκυστικά. 

Η μυρωδιά είναι σημαντική, ειδικά όταν προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε το ραντεβού σας. Όμως το να φορέσετε το αγαπημένο σας άρωμα στο πρώτο ραντεβού, ίσως χαλάσει τη χημεία που μπορεί να έχετε με το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει

Γιατί είναι καλύτερα να μη φορέσετε άρωμα στο πρώτο ραντεβού;

Αν δεν γνωρίζετε καλά το άτομο με το οποίο θα βγείτε, τότε ρισκάρετε αν έχει ή όχι αλλεργία στα αρώματα, με αποτέλεσμα να του προκαλέσετε τα κλασικά συμπτώματα όπως φτέρνισμα και καταρροή και πιθανή δερματίτιδα εξ επαφής. Το πρόβλημα, ουσιαστικά, είναι στις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα αρώματα.

Ένας, ακόμα, σημαντικός λόγος είναι ότι ένα άρωμα φέρνει μνήμες. Μνήμες που μπορεί να είναι ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες. Μπορεί, για παράδειγμα, να σας θυμίσει έναν πρώην ή έναν παλιό φίλο που θα θέλατε να ξεχάσετε.

Γι’ αυτό, λοιπόν, μέχρι να μάθετε περισσότερα για τον πιθανό σύντροφό σας, μείνετε με ένα καλό ντους και ένα ελαφρύ αποσμητικό, θα μυρίζετε όμορφα, όχι έντονα, και δε θα ρισκάρετε.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.