WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν απατάτε τον σύντροφό σας


6 Οκτωβρίου 2021

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν απατάτε τον σύντροφό σας

Θα συνεχίζατε να απατάτε τον σύντροφό σας εάν γνωρίζατε ότι η απιστία μπορεί να έχει δυσμενή αντίκτυπο στο σώμα σας; 

Κι όμως οι ειδικοί συμφωνούν πως η απιστία μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Και αυτό γιατί περιλαμβάνει δραστηριότητες που προκαλούν άγχος, όπως τα ψέματα, η κάλυψη ένοχων στοιχείων ακόμα και την εμπλοκή αθώων αγαπημένων προσώπων. Και όταν το σώμα σας βρίσκεται κάτω από συνεχόμενο στρες, καταπονείται και αποδυναμώνεται με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτο σε πιο σοβαρές ασθένειες.

Μάλιστα πολλά γαστρεντερικά προβλήματα, όπως έλκος, φούσκωμα, μπορεί να προκύψουν από το άγχος λόγω της απιστίας. Ακόμα και η επιδερμίδα σας μπορεί να υποφέρει από το στρες και τις ενοχές, προκαλώντας μέχρι και ακμή. Είναι επίσης ανησυχητικό ότι πολλές μελέτες έχουν ακόμη διαπιστώσει ότι οι άνδρες που απατούν είναι πιο πιθανό να πάθουν έμφραγμα.

 
Πώς η απιστία επηρεάζει τον εγκέφαλό σας

Προβλήματα εστίασης, αϋπνία , ακόμη και κρίσεις πανικού είναι συμπτώματα που μπορεί να προκύψουν από το άγχος του να κρύβετε το μυστικό της απιστίας. Οι ειδικοί συμφωνούν πως το χρόνιο στρες μπορεί να βλάψει τη μνήμη σας και να αυξήσει τις ψυχικές ασθένειες. Επιπλέον όσοι απατούν μπορεί να έχουν ήδη μια ψυχική διαταραχή όπως η κατάθλιψη ή να νιώθουν μοναξιά, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ψυχικής ασθένειας που προκαλείται από το στρες.  

Εκτός όμως από τον θύτη η απιστία μπορεί να είναι εξίσου ή και περισσότερο επιζήμια για το άτομο που εξαπατήθηκε. Έν κατακλείδι η απιστία είναι επιβλαβής για όλους τους εμπλεκόμενους και σχεδόν ποτέ δεν αξίζει τη ζημιά που προκαλεί. 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.