WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Boyfriend soft launch: H νέα Instagram-ική τάση στις σχέσεις είναι αυτή που ήδη βλέπετε στα stories σας


Στεφανία Παπαδημητρίου

7 Νοεμβρίου 2021

Boyfriend soft launch: H νέα Instagram-ική τάση στις σχέσεις είναι αυτή που ήδη βλέπετε στα stories σας

Ζούμε στο 2021, οι περισσότεροι έχουμε Instagram. Και το ξέρουμε καλά: Η σχέση επισημοποιείται όταν γίνει story.

Το κάνουμε σιγά σιγά. Ένα ποτήρι με δύο ποτήρια κρασί – σε ποιον ανήκει το δεύτερο, που δεν έχει tag; Μία selfie σ’ έναν καναπέ που δεν έχει ξανανεβεί στο προφίλ μας, ένας σκύλος που κάποιος άλλος κρατάει το λουρί εμφανίζεται τακτικά στην ιστορία μας. Μερικές εβδομάδες αργότερα, έρχεται η φωτογραφία με την αγκαλιά. Εμείς, φαινόμαστε ολόκληροι. Μαζί μας, το κάτω μισό του προσώπου του συντρόφου μας.

Κι οι followers αναρωτιούνται: Είναι νέο ειδύλλιο; Εντάξει, μπορεί να μην αναρωτηθούν και τίποτα αλλά ελπίζουμε το πρώτο, ας το παραδεχτούμε. Θέλουμε να νιώσουμε λίγο celebrities.

Η εποχή που αναρτούσαμε αμέτρητες φωτογραφίες με τους συντρόφους μας, έχει περάσει. Το boyfriend reveal ανήκει πια στο παρελθόν – τώρα μιλάμε για το boyfriend soft launch. Δίνουμε στοιχεία ότι αποχαιρετήσαμε τη single ζωή μας, αισθανόμαστε έναν ενθουσιασμό αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να βάλουμε έναν νέο άνθρωπο στη socialmediaκή μας παρουσία. 

Κανείς δεν ανεβάζει πλέον τη νέα του σχέση χωρίς να έχει προηγηθεί το soft launch. Ίσως γιατί ακόμη δεν έχουμε ξεκαθαρίσει αυτά που νιώθαμε. Ίσως, πάλι, μας ενδιαφέρει υπερβολικά η γνώμη των άλλων και δεν θέλουμε να κρίνουν τις αλλαγές στη ζωή μας. Έστω κι αν είναι άγνωστοι.

Θυμάμαι τρία χρόνια πριν, όλα γίνονταν με τη μία. Ξαφνικά, χωρίς καμία προειδοποίηση, από εκεί που δεν υπήρχε κανείς πλάι μας στις φωτογραφίες, ανακοινώναμε τη σχέση μας με μία κοινή selfie στο Instagram. Και (αρκετά χρόνια) νωρίτερα από αυτό, ξέρετε, την εποχή που όλοι είχαμε μόνο Facebook, αλλάζαμε το relationship status mas.

Σήμερα, κανείς δεν έχει χρόνο, ενέργεια, όρεξη για κάτι τέτοιο. Θεωρείται παλιακό. Το boyfriend reveal είναι επικίνδυνο και το έχουμε καταλάβει – κι ας αργήσαμε. Μετά τον χωρισμό, τι; Τι θα γίνει με τις κοινές φωτογραφίες; Τις διαγράφουμε και συνεχίζουμε τη διαδικτυακή μας ημέρα λες και η σχέση δεν υπήρξε ποτέ; Τις κρατάμε γιατί είμαστε ανώτεροι άνθρωποι; Κι αν επιλέξουμε το πρώτο, οι followers θα το καταλάβουν; Αν διαλέξουμε το δεύτερο, θα νομίζουν όλοι ότι βρισκόμαστε ακόμη σε σχέση;

Όχι, η Gen Z δεν το κάνει αυτό. Δεν είμαστε όλες JLο, η οποία έκανε τη σχέση της με τον Ben Affleck Instagram Official μέσα από slideshow – προηγούνταν οι φωτογραφίες της με μπικίνι. Ούτε Kourtney Kardashian που νιώσαμε λες και ήμασταν εκεί όταν αρραβωνιάστηκε τον Travis Barker – οι λήψεις από την παραλία με τα τριαντάφυλλα ακόμη μας στοιχειώνουν. 

«Ειλικρινά λατρεύω να βλέπω soft launches σχέσεων που κρατούν μήνες. Ένα χέρι στην άλλη πλευρά του τραπεζιού, στη γωνία της εικόνας; Ή ακόμη μία μυστηριώδης ανθοδέσμη στο story σου; Ένα δωμάτιο ξενοδοχείου; Αφοσιώνεσαι σε αυτό», γράφει ένα tweet που έχει γίνει viral.

Κι έχει δίκιο. Βλέποντάς το στους άλλους, μια σκέψη μας περνά από το μυαλό: Δείξε μας ποιος είναι, επιτέλους. Όταν όμως είμαστε εμείς οι «ένοχοι», αισθανόμαστε μία ασφάλεια. Κανείς δεν μπορεί να κρίνει αυτό που δεν γνωρίζει. Επιπλέον, βγάζουμε τη μυστηριώδη celebrty που κρύβουμε μέσα μας. Κάντε soft launch λοιπόν, αδελφές μου.  

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.