WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ερωτευτήκατε; Η Τεχνητή Νοημοσύνη προβλέπει τώρα πόσο θα κρατήσει η σχέση σας


JTeam

16 Μαρτίου 2022

Ερωτευτήκατε; Η Τεχνητή Νοημοσύνη προβλέπει τώρα πόσο θα κρατήσει η σχέση σας
Imdb
Αν νιώθετε ότι βρήκατε τον «έναν και μοναδικό», μη συνεχίσετε την ανάγνωση γιατί ίσως προσγειωθείτε απότομα

Νομίζετε ότι η ονειρική σχέση σας που μόλις ξεκίνησε, θα κρατήσει για πάντα; Σας αρέσει να ζείτε σε ένα ροζ συννεφάκι; Ένα σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης έρχεται να ισοπεδώσει τα πάντα και προβλέπει αν ο χωρισμός θα έρθει σύντομα.

Ιταλοί επιστήμονες μελέτησαν τη συμπεριφορά 2.000 ζευγαριών που είτε συζούν, είτε είναι παντρεμένα, δημιούργησαν σύνθετη τεχνική Τεχνητής Νοημοσύνης και κατέληξαν στους δύο βασικούς παράγοντες που καθορίζουν τη διάρκεια της σχέσης. Το διάστημα που θα περάσουμε με τον σύντροφό μας, εξαρτάται από την ικανοποίηση που αισθανόμαστε και οι δύο, σε επίπεδο συμβίωσης, αλλά και το ποσοστό του νοικοκυριού που επωμίζεται η γυναίκα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Bocconi, με τους ειδικούς να μελετούν τα ζευγάρια για 12 χρόνια, πραγματοποιώντας 18.613 παρατηρήσεις – στη χρονική αυτή περίοδο, χώρισε το 45% τους. Η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε ονομάζεται Random Survival Forests (RSF) και επεξεργάστηκε πολλές ανεξάρτητες μεταβλητές.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μοντέλα, επικεντρώνεται σε ουσιαστικές αιτιολογήσεις και όχι προβλέψεις. Όταν οι ερευνητές χώρισαν στα δύο τον δειγματικό χώρο, ανέλυσαν το πρώτο μισό και προσπάθησαν να προβλέψουν τι θα συνέβαινε στο δεύτερο μισό. Με τη βοήθεια της RSF, τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά ακριβή.

Βρέθηκε πως, στα ετερόφυλα ζευγάρια, όταν οι γυναίκες αναλάμβαναν το μεγαλύτερο μέρος του νοικοκυριού, ήταν δυστυχισμένες και οι πιθανότητες χωρισμού ήταν αυξημένες, καθώς έπαυαν να προσπαθούν να σώσουν τη σχέση.

Το παράδοξο είναι πως τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας των δύο συντρόφων, φάνηκε πως δεν επιδρούν σημαντικά στη διάρκεια της σχέσης. Ωστόσο, βρέθηκε πως αν και τα δύο μέλη είναι εξωστρεφή, τα προβλήματα εμφανίζονται γρηγορότερα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.