WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Οι 4 συμπεριφορές που αποδεικνύουν ότι είσαι σε μία σχέση με τεράστια σύνδεση


Κλέλια Φατούρου

30 Μαρτίου 2022

Οι 4 συμπεριφορές που αποδεικνύουν ότι είσαι σε μία σχέση με τεράστια σύνδεση
Οι συμπεριφορές που κάπως επιβεβαιώνουν ότι βρίσκεσαι σε μία σχέση με υψηλή σύνδεση

Με τι μοιάζει η τέλεια σχέση; Με βόλτες σε ρομαντικές πόλεις; Με ακριβό δείπνο στο αγαπημένο σου εστιατόριο; Μην είναι τα δώρα και καθημερινό σεξ; Η απάντηση είναι ναι σε όλα, αλλά δεν κρύβεται εκεί η ουσία της καλής σχέσης.

Καταρχάς, δεν υπάρχει τελειότητα. Είμαστε άνθρωποι, κάνουμε λάθη, έστω και άθελά μας, και υπάρχουν και εκείνες οι μέρες που δεν αντέχουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Η απάντηση λοιπόν κρύβεται στο πώς είμαστε με τον σύντροφό μας εκείνες τι μέρες και πόσο ειλικρινής είναι η μεταξύ μας μας επικοινωνία. Αν πρέπει να το βάλουμε σε μία πρόταση, «το συνδεδεμένο ζευγάρι παίρνει τον χρόνο του να σκεφτεί τις ανάγκες του συντρόφου του, να σκεφτεί πώς θα κάνει τον άλλο να χαμογελάσει και αν νιώθουν και οι δύο καλά μέσα στη σχέση», όπως επισημαίνουν και οι ειδικοί. Για αυτό και είναι σημαντικό να υπάρχουν τα ακόλουθα στοιχεία.

Σου δίνει χώρο, κάθε φορά που το χρειάζεσαι

Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Όταν σου λείπουν οι single μέρες σου και θέλεις απλά να βγεις μέχρι αργά, να κάνεις ένα ταξίδι μόνη ή απλώς να κλειστείς σε ένα δωμάτιο, εσύ και οι σκέψεις σου. Ένας σύντροφος που ξέρει να συνδέεται βαθιά, το σέβεται, το αποδέχεται και στο προτείνει κιόλας.

Σε κάνει να χαμογελάς

Η χαρά και η ουσία βρίσκεται στα πολύ μικρά, όσο κλισέ και αν σου ακούγεται. Αν γελάτε παρέα κάθε μέρα, φτιάχνετε ο ένας τη διάθεση του άλλου, έστω και στιγμιαία, και δεν ξεχνάτε πόσο σημαντικό είναι να νιώθετε χαρά όταν είστε μαζί, έχετε βρει το βασικό μυστικό, που τελικά δεν είναι και τόσο μυστικό.

Είναι ευάλωτος/η μαζί σου

Επικοινωνία δεν σημαίνει να μιλάμε για το τι κάνουν οι άλλοι και πώς θα πληρώσουμε το ενοίκιο. Αν δεν μοιραστούμε με τον σύντροφό μας όλα όσα με αγχώνουν, μας στενοχωρούν και μας προβληματίζουν, ποια είναι η ουσία της συντροφικής σχέσης. Αν δεν νιώθουμε ασφάλεια ώστε να είμαστε ευάλωτοι, πώς θα έρθουμε πιο κοντά; Δεν θα έπρεπε να κατηγοριοποιούμε τις σκέψεις μας και να φιλτράρουμε το ποιες θα μοιραστούμε.

Κάθεστε σιωπηλοί μαζί

Όταν δεν νιώθεις άβολα με τη σιωπή και έχεις την ανάγκη να γεμίζεις τα κενά και να κάνεις μονίμως κάτι, ίσως σημαίνει ότι δεν νιώθεις άνετα να είσαι ο εαυτός σου, ακόμα και αν αυτό σημαίνει να κάθεστε πλάι πλάι χωρίς να μιλάτε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.