WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Το στοιχείο που λείπει από τη σχέση όταν βαλτώνει το σεξ


Κλέλια Φατούρου

22 Φεβρουαρίου 2022

Το στοιχείο που λείπει από τη σχέση όταν βαλτώνει το σεξ
pexels/andrea piacquadio
Τι λείπει από τη σχέση όταν φτάνεις σε σεξουαλικό αδιέξοδο;

Όταν είσαι στην αρχή της σχέσης, όλα είναι μαγικά και γεμάτα πάθος. Δεν δυσκολεύεσαι να βρεις τη διάθεση για σεξ και οι ορμόνες της ευτυχίας βρίσκουν ταβάνι.

Τι γίνεται όμως όταν περνάει ο καιρός και μπαίνουμε σε ρουτίνα; Ακόμα και αν το σεξ είναι πάρα πολύ καλό και διατηρείται έτσι για χρόνια, κάποια στιγμή θα αναζητήσεις ένα σημαντικό στοιχείο. Την καινοτομία. Εμπιστευόμαστε το σεξ που ξέρουμε ότι λειτουργεί, νιώθουμε ασφάλεια και σύνδεση με τον σύντροφό μας και κάποια στιγμή φτάνουμε σε σεξουαλικό τέλμα. Είναι αναμενόμενο.

«Ο ερωτισμός χρειάζεται κάτι ακραίο ή άγνωστο. Ακόμα και με ένα βαθμό ρίσκου. Και όταν λέμε για ρίσκο, μπορεί να μιλάμε για οτιδήποτε καινούριο, που δεν έχουμε ξαναδοκιμάσει. Ο εγκέφαλό μας είναι προγραμματισμένος έτσι ώστε να ανταποκρίνεται περισσότερο στην καινοτομία, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την απόλαυσή μας. Είναι το λεγόμενο "Coolidge Effect".

Πώς φέρνουμε την καινοτομία στο σεξ;

Καταρχάς, δεν χρειάζεται να πάμε από το ένα άκρο στο άλλο για να δοκιμάσουμε νέα πράγματα. Μπορεί να σε βοηθήσει η ανάμνηση της αρχής. Μήπως κάνατε πράγματα που τώρα έχετε ξεχάσει; Έχετε συζητήσει για φαντασιώσεις που στην πορεία ξεχάστηκαν; Ακόμα και οι κοινές δραστηριότητες θα βοηθήσουν την αλλαγή στην ερωτική διάθεση.

Μπορεί να είναι μία νέα στάση, role play, ένα δωμάτιο στο σπίτι που δεν έχετε ξανακάνει σεξ, μία κρυφή φαντασίωση, ακόμα και το sexting στη δουλειά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS