WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Κάνετε σεξ μόνο σε γενέθλια και επετείους; Είναι φυσιολογικό (υπό όρους)


Κλέλια Φατούρου

19 Ιανουαρίου 2022

Κάνετε σεξ μόνο σε γενέθλια και επετείους; Είναι φυσιολογικό (υπό όρους)
Unsplash/Priscilla Du Preez
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι φυσιολογικό, αλλά υπό όρους

Μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι όταν φθίνει το σεξ και η συχνότητά του, μάλλον πρέπει να χωρίσουμε ή να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε. Δεν νοείται ερωτική σχέση χωρίς σεξ, αλλά είναι και φυσιολογικό να αλλάζουν τα πράγματα με το πέρασμα των χρόνων. Μειώνεται η διάθεση, η σχέση περνά από διάφορες φάσεις και, γενικώς, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες.

Όταν όμως ακούμε για ζευγάρια (ή είμαστε ένα από αυτά) που κάνουν επετειακό σεξ και το τιμούν 2-3 φορές τον χρόνο, θεωρούμε ότι κακώς παραμένουν μαζί και ότι το κάνουν καταναγκαστικά. Η sex therapist Jacqueline Mendez όμως θα διαφωνήσει και θα μας ενημερώσει πότε είναι υγιές και οκ να κάνεις σεξ στη χάση και στη φέξη.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εκδηλώνουν τρυφερότητα και έρχονται σωματικά κοντά, χωρίς απαραίτητα όλο αυτό να οδηγεί σε σεξ. Αν είναι τέτοια περίπτωση, το σπάνιο σεξ γίνεται πιο ιερό και το κρατούν για ιδιαίτερες περιστάσεις». Επίσης, υπάρχει πάντα και η κατηγορία των asexuals που δεν το χρειάζονται συχνά και είναι απολύτως φυσιολογικό.

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν κανόνες στις σχέσεις και το σεξ. Αν ένα ζευγάρι επικοινωνεί ανοιχτά, συναινούν και οι δύο στο πώς θα λειτουργεί η σχέση τους και είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με το σεξ που κάνουν, είναι οκ αν γίνεται μία φορά τον χρόνο. Μπορεί οι αγκαλιές και η τρυφερότητα να τους αρκούν.

Τι γίνεται όταν κάποιος διαφωνεί

Τότε είναι που υπάρχει πρόβλημα. Αν ο ένας θέλει σπάνια και ο άλλος πιο συχνά, θα πρέπει να υπάρξει επικοινωνία και όχι να χώνεται κάτω από το χαλί. Το πρώτο βήμα είναι να μιλάμε ανοιχτά για τα θέλω μας. Μπορεί αυτό να αλλάξει τα πάντα στη σχέση. Αν υπάρχει χάσμα που δεν γεφυρώνεται, τότε μπορούμε να μιλάμε για χωρισμό, που ενδεχομένως είναι και η σωστή επιλογή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS