WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

10 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις αν θες να μπεις σε μια σχέση


JTeam

5 Φεβρουαρίου 2023

10 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις αν θες να μπεις σε μια σχέση
Όλα τα don'ts μέχρι να φτάσεις να πεις το μεγάλο do

Μπορεί ο Άγιος Βαλεντίνος να σου περνά αδιάφορος και το καταλαβαίνουμε απόλυτα. Αλλά δεν παύει να είναι μια αφορμή για να αναλογιστείς σχετικά με την ερωτική και προσωπική σου ζωή. Αν νιώθεις έτοιμη να μπεις σε μια νέα σχέση και πως είναι η στιγμή για να έχεις ένα άτομο στο πλευρό σου, αλλά δυσκολεύεσαι πολύ, είναι μάλλον επίσης η στιγμή να τσεκάρεις τις παρακάτω συνήθειες, τις οποίες λίγο - πολύ όλοι κάνουμε, αλλά μας κρατούν μακριά από μια δέσμευση.

Άνοιξε τα Notes στο κινητό σου και σημείωνε:

Μη συγκρίνεις τα νέα πρόσωπα με πρώην

Είναι δύσκολο το ξέρω-, ειδικά αν ακόμη έχεις αισθήματα για τον/την πρώην σου. Ωστόσο είναι σημαντικό να μη μπαίνεις στη διαδικασία να συγκρίνεις τα νέα πρόσωπα που μπορεί να έρχονται στη ζωή σου, με πρώην σχέσεις σου. Δεν θα σε ωφελήσει πουθενά, αντιθέτως σε κρατά πίσω από το να γνωρίσεις ένα νέο πρόσωπο ουσιαστικά.

Μη μπερδεύεσαι με πολλές συμβουλές και κανόνες

Όταν δεν ξέρεις ακριβώς τι σου αρέσει, τι όχι, ή το «πως πρέπει να είσαι» σε ένα ραντεβού για παράδειγμα, μπαίνεις στο τρυπάκι να ακολουθείς συμβουλές που έχεις από παντού. Κάτι τέτοιο πιο πολύ θα σε μπερδέψει όμως, παρά θα σε βοηθήσει.

Jenny.Gr


Μη κολλάς στο παρελθόν

Aν δεν πάρεις την απόφαση να προχωρήσεις και να ζήσεις κάτι νέο στη ζωή σου, τότε το πιθανότερο είναι να μένεις και να αναπολείς τα παλιά. Έχεις τόσα ακόμη να δεις και να ζήσεις, όπως επίσης και άλλα τόσα άτομα τα οποία θα έρθουν στη ζωή σου, αρκεί να τα αφήσεις και να τα υποδεχτείς.

Μη διστάζεις να δοκιμάσεις κάτι νέο

Η ρουτίνα είναι ρουτίνα και καταλαβαίνω μέχρι ένα σημείο πως οφείλεις να την ακολουθείς. Αλλά πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμα σου και από κάτι καινούργιο. Ας είναι απλώς ένα νέο μαγαζί στο οποίο δεν έχεις ξαναβγεί ποτέ, ας είναι ένα νέο γυμναστήριο, μια νέα περιπέτεια, η οποία πέρα από ενθουσιασμό και περιέργεια, μπορεί να αποτελέσει και αφορμή για μια νέα γνωριμία.

Μη κολλάς στο κινητό σου όταν είσαι έξω

Ακόμη και αν νιώθεις αμηχανία ή βαριέσαι, όταν είσαι έξω άσε το κινητό στην άκρη. Έχε οπτική επαφή με τους γύρω σου, νιώσε πιο κοινωνική και μη διστάσεις ακόμη και να ανοίξεις μια συζήτηση. Δεν έχεις τίποτα να χάσεις, άλλωστε ποτέ δεν ξέρεις τι θα προκύψει. Από το να κοιτάς την οθόνη του κινητού σου πάντως, έχεις πολλές περισσότερες πιθανότητες για κάτι νέο.

Μη κάνεις τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά

Καταλαβαίνω πως μπορεί να έχεις στο μυαλό σου μια συγκεκριμένη συμπεριφορά όταν γνωρίζεις κάποιον. Αυτή η συμπεριφορά όμως μπορεί να μη ταιριάζει σε όλους. Και αυτό δεν σημαίνει να αλλάξεις αυτό που είσαι, αλλά αντιθέτως να μην έχεις πλαίσια στο μυαλό σου και να προσαρμοστείς/αφεθείς στην κάθε νέα περίπτωση.

Jenny.Gr


Μη περιμένεις φλόγα και απίστευτη χημεία από την πρώτη στιγμή

Με τις τόσες ταινίες που έχουν κεραυνοβόλους έρωτες και γάμους, το έχουμε πιστέψει και εμείς. Όμως δεν είναι απαραίτητο να γνωρίσεις κάποιον/α και να ξετρελαθείς. Είναι ωραίο όταν συμβαίνει, αλλά όταν δεν συμβαίνει μην αποκλείεις από νωρίς τίποτα. Δώσε χρόνο στις καταστάσεις και στη νέα γνωριμία να εξελιχθεί και ύστερα αποφασίζεις.

Μη περιμένεις τη στιγμή που θα είναι όλα τέλεια

Η δουλειά θα είναι πάντοτε εκεί, όπως και οι άλλες τόσες χιλιάδες υποχρεώσεις που θα έχεις να κάνεις. Μη περιμένεις τις ιδανικές συνθήκες-, αν νιώθεις πως θες στη ζωή σου ένα σύντροφο, αφέσου στην ιδέα αυτή χωρίς πολλές σκέψεις και υπερναλύσεις.

Μη κολλάς σε ένα συγκεκριμένο τύπο ατόμου που σου αρέσει

Το έχουμε κάνει πολλές φορές αυτό το «λάθος». Δεν είναι κακό να έχεις έναν συγκεκριμένο «τύπο» στα άτομα που σε τραβούν, ωστόσο αν δεν δοκιμάσεις και κάτι νέο, δεν θα ξέρεις αν είναι για σένα. Δώσε ευκαιρία και σε νέα άτομα να έρθουν στη ζωή σου και πριν πεις ότι δεν «σου κάνουν», γνώρισε τα πρώτα και δοκίμασε κάτι εντελώς διαφορετικό. Αν όχι τώρα; Πότε;

Jenny.Gr


Μη βγάζεις εύκολα συμπεράσματα

Πριν βγάλεις εύκολα συμπέρασμα από μια ατάκα ή συμπεριφορά, ξανασκέψου το. Προφανώς δεν λέμε να αγνοήσεις τα red flags που τυχόν υπάρχουν, αλλά όλοι μπορεί να έχουμε μια κακή ημέρα ή στιγμή. Δεν χρειάζεται να αποκλίσεις κατευθείαν.