WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Κάνατε πολύ κακό σεξ; Γιατί μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο


Κλέλια Φατούρου

9 Απριλίου 2023

Κάνατε πολύ κακό σεξ; Γιατί μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο
Unsplash/Connor James
Μήπως είναι η αφορμή για να το συζητήσετε;

Δεν ξέρω τι θεωρεί ο καθένας από εμάς κακό σεξ. Κάποιοι θα αναφερθούν στη σύντομη διάρκεια, άλλοι στην απουσία οργασμού, άλλοι στην κακή χημεία και άλλοι στο ότι ήταν άβολο. Μπορεί και όλα μαζί. Το θέμα είναι όταν ότι αυτό μπορεί να συμβεί με έναν σύντροφο που ξέρεις καλά, και όχι με παρτενέρ που μόλις γνώρισες.

Αν δεν μιλάμε λοιπόν για την πρώτη ή δεύτερη φορά, και το σεξ που μόλις κάνατε ήταν πολύ κακό (όπως και αν το ορίζεις), δεν είναι απαραίτητα και άσχημα νέα για τη σχέση. Μην καταδικάζεις κάτι χωρίς πρώτα να το διερευνήσεις.

Πάντα υπάρχει εξήγηση

Σίγουρα δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη που να ταιριάζει σε όλους. Αν κάποιος κάνει σεξ επειδή νιώθει ότι πρέπει, αλλιώς ο σύντροφός του θα παρεξηγηθεί, αν ο ένας είναι κουρασμένος ή τρομερά αγχωμένος εξαιτίας κάτι άσχετου, είναι πολύ πιθανό να κάνετε κακό σεξ.

Jenny.Gr

Υπάρχει φυσικά και πιο σημαντικός λόγος, όπως το ότι έχετε φτάσει σε τέλμα, κάποιος έχει βαρεθεί και το κάνει με το ζόρι. Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, και πάλι δεν σημαίνει ότι ήρθε το τέλος.

Επικοινωνία σε κάθε περίπτωση

Ακούγεται κλισέ, αλλά τίποτα δεν γίνεται χωρίς λίγη προσπάθεια. Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το πρόβλημα το ίδιο, όσο το πώς επικοινωνεί ένα ζευγάρι. Όταν θες να αποφύγεις μερικές δύσκολες αλήθειες, αποφεύγεις και τις συζητήσεις. Το αποτέλεσμα είναι να έχεις μία κακή ερωτική ζωή, που μεταφράζεται και σε κακή επικοινωνία.

Η λύση είναι να επικοινωνήσεις αυτό που συνέβη χωρίς να ασκήσεις κριτική. Δεν έχει νόημα να μιλήσεις για κακό σεξ αν είναι να επιρρίψεις ευθύνες. Δοκίμασε να αναφερθείς σε αυτά που σου αρέσουν και στο τι θα ήθελες να αλλάξει. Και μην ξεχνάς ότι τα πράγματα αλλάζουν, μόνο αν υπάρχει αμοιβαιότητα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS