WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Οι «φάσεις χωρισμού» που θα περάσεις μέσα σε ένα 24ωρο


JTeam

15 Απριλίου 2023

Οι «φάσεις χωρισμού» που θα περάσεις μέσα σε ένα 24ωρο
Είμαστε εδώ (κυρίως) για τις όχι και τόσο εύκολες στιγμές της ζωής σου

Όλοι έχουμε νιώσει εκείνο το απαίσιο συναίσθημα, όπου αποχωρίζεσαι ένα άτομο με το οποίο είχες ονειρευτεί τη ζωή σου. Ανεξαρτήτως τους λόγους, που οδηγούν σε έναν χωρισμό, ο πόνος είναι έντονος και ειδικά τις ώρες που συμβαίνει. Κάθε χωρισμός έχει τις φάσεις του, οι οποίες μέσα σε 24 ώρες έχουν ως εξής:

Φάση 1: Το σοκ

Είναι η στιγμή που θα πληγωθεί ο εγωισμός σου. Η στιγμή που κάτι απέτυχε, που ξεριζώνονται οι βλέψεις και τα όνειρα σου. Τα συναισθήματα σε κατακλύζουν και πιθανώς να σε οδηγήσουν σε «needy» συμπεριφορές, που οφείλεις να ελέγξεις. Η λογική χάνεται και απλά αφήνεσαι στην κατάσταση και ίσως ζητάς βοήθεια από τα άτομα που είναι κοντά σου.

Φάση 2: Θλίψη, πόνος (κατάθλιψη)

Αναμνήσεις και όμορφες στιγμές κατακλύζουν τις σκέψεις σου και αρνείσαι να πιστέψεις το γεγονός. Συναισθήματα θλίψης κυριαρχούν, ενώ πιθανώς να νιώσεις πως δεν μπορείς ή δεν θες να συνεχίσεις την καθημερινότητα σου χωρίς αυτόν/η (κάνε υπομονή εδώ, είναι το δύσκολο κομμάτι).

Φάση 3: Αποδοχή

Αφού ξεσπάσεις, κλάψεις και νιώσεις όλα αυτά τα δύσκολα συναισθήματα, αρχίζεις σταδιακά να αποδέχεσαι τις καταστάσεις. Εδώ είναι που η λογική αρχίζει και επιστρέφει και σιγά σιγά αρχίζεις και σκέφτεσαι τις καταστάσεις λίγο πιο ξεκάθαρα.

Φάση 4: Δεν σου αρέσει το μέλλον μακριά του

Κοιτάς το κινητό σου, τις εικόνες σας, τα μηνύματα σας, ακόμη και το κρεβάτι σας- και τίποτα δεν είναι το ίδιο. Το μέλλον φαντάζει δύσκολο, όμως όλα συνηθίζονται.

Φάση 5: Βάζεις ξανά σε τάξη την εμφάνιση σου

Αφού κοιταχτείς στον καθρέφτη, είναι ώρα να κάνεις κάτι με αυτά τα πρησμένα από το κλάμα μάτια, να χτενίσεις ξανά τα μαλλιά σου και να μπεις για ένα ωραίο μπάνιο προκειμένου να νιώσεις ξανά ο εαυτός σου.

Φάση 6: Προχωράς και προσπαθείς να διαχειριστείς την κατάσταση

Καλύτερα να αφήσεις το δράμα πίσω σου και να αρχίσεις σταδιακά να βλέπεις ξανά τα πράγματα με καθαρότητα και αυτοσεβασμό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.