WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Winter coating: Το τοξικό dating trend που πρέπει να προσέξεις, για να είναι όντως καλός ο χειμώνας


Στεφανία Παπαδημητρίου

1 Νοεμβρίου 2023

Winter coating: Το τοξικό dating trend που πρέπει να προσέξεις, για να είναι όντως καλός ο χειμώνας
Alexa, play Το παλιό μου παλτό by Χρήστος Δάντης

Κρύο, καιρός για δύο, λένε. Μπορεί να έχει ζέστη ακόμη, όμως ο χειμώνας πλησιάζει και, εντάξει, το καλοκαιρινό hoe phase πέρασε, θέλεις την ηρεμία σου, κάποιον να χουχουλιάζεις τα βράδια με κουβέρτα, να μαγειρεύετε, να γελάτε, να βγαίνετε και ραντεβού γιατί θα είστε αυτοί οι άνθρωποι.

Το θέμα είναι ότι όσο νωρίτερα νυχτώνει, όσο περισσότερες ρομαντικές κομεντί κυκλοφορούν, τόσο πιο πιθανό είναι να φορέσεις τα κόκκινα γυαλιά, να αγνοήσεις τα ρεντ φλαγκς και να πάθεις winter coating – δεν είναι εποχική ασθένεια, είναι ένα τοξικό πράγμα που συμβαίνει στο dating και σου τρώει την ψυχούλα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τι είναι το winter coating; Είναι αυτό που ξαναρχίζεις να μιλάς με πρώην συντρόφους και situationships, με την ελπίδα να είστε και πάλι μαζί. Όπως κάνεις με τα παλτό, έτσι και με εκείνους, τους βγάζεις από την ντουλάπα και ελπίζεις να σου κάνουν. Ξέρεις, όμως, ότι δεν έχει νόημα να κάνεις την προσπάθεια, γιατί δεν είσαι ο ίδιος πια.

Τις περισσότερες φορές που ξαναξεκινάς κάτι με άνθρωποι που έβγαινες στο παρελθόν, ένας από τους δύο πληγώνεται. Κι αυτό γιατί θα αποχωρήσει εκείνος που θα δει πρώτος ότι, τελικά, δεν είχε νόημα να γίνει αυτή η προσπάθεια. Στην αρχή θα είστε τέλεια, θα πιστεύετε ότι βρήκατε το άλλο σας μισό – γρήγορα, ωστόσο, ένας από τους δύο θα αρχίσει να χάνεται. Κι αν μιλήσει ευθέως, εξηγήσει ότι θέλει να αποχωρήσει και σε αφήσει στην ησυχία σου, όλα καλά. Το θέμα είναι ότι, τις περισσότερες φορές, η κατάληξη θα είναι το πατροπαράδοτο γκόστινγκ.

Τι να κάνεις για να σωθείς;

Η σύντομη απάντηση, είναι να κοιτάξεις τα ρεντ φλαγκς και να πάψεις να έχεις αυταπάτες. Η όχι και τόσο σύντομη απάντηση, είναι να προσπαθήσεις να αναγνωρίσεις την αξία σου και να μην επιστρέψεις σε πρώην. Για κάποιον λόγο τελείωσαν και την πρώτη φορά.

Μη βιαστείς, πάρε τον χρόνο σου και θυμήσου γιατί πάψατε να κάνετε παρέα εξ αρχής. Κι αν σου στείλει με πρόθεση να βγείτε, μίλα ξεκάθαρα: Ρώτησε για ποιον λόγο, και πράξε ανάλογα. Μη γίνεις ένα ακόμη θύμα winter coating, κρίμα είναι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.