WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Bird Test: Τι κάνουν στο TikTok για να δουν πόσο υγιής είναι η σχέση τους


Ερασμία Αρβανιτά

14 Νοεμβρίου 2023

Bird Test: Τι κάνουν στο TikTok για να δουν πόσο υγιής είναι η σχέση τους
Pexels/Andrea Piacquadio
Προφανώς και το TikTok μπορεί να αξιολογήσει την υγεία της σχέσης σου 

Οι ρυθμοί του TikTok έχουν ξεφύγει. Καθημερινά ανακαλύπτεις κάτι καινούργιο. Τώρα το ενδιαφέρον έχει πέσει στο «bird test», το τεστ, δηλαδή, που μπορεί να αξιολογήσει τη μακροζωία της σχέσης σου.

Κι όλα ξεκίνησαν από ένα βίντεο που δημοσιοποίησε στην πλατφόρμα πριν μερικές ημέρες η Lyss Lyss (@alyssacardi), όπου και μοιράστηκε πόσο σοκαρισμένη ήταν όταν έμαθε ότι κάποιοι άνθρωποι δεν γνώριζαν το bird test. «Ζω και πεθαίνω με το bird test, επειδή δεν αποτυγχάνει ποτέ», είπε.

Μετά συνέχισε εξηγώντας πώς το συγκεκριμένο test μπορεί να προβλέψει αν η σχέση ενός ζευγαριού θα κρατήσει ή όχι.

@alyssacardib

Bird test

♬ original sound - Lyss Lyss

Το βίντεο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 4,5 εκατομμύρια προβολές. «Αν πείτε κάτι που μπορεί να θεωρηθεί ασήμαντο και ο σύντροφός σου ανταποκριθεί με ενδιαφέρον, αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι ότι η σχέση σας θα διαρκέσει πολύ καιρό», είπε. Αντίθετα, εάν «ο σύντροφός σου, σε απορρίπτει, αυτό δεν είναι καλό σημάδι».

Κυριολεκτικά, το bird test είναι όταν λες στον σύντροφό σου ότι βλέπεις ένα πουλί και μετά παρακολουθείς την αντίδραση του. Αν όντως ασχοληθεί με αυτό που είπες και σε ρωτήσει, για παράδειγμα «πού είναι το πουλί;» ή γενικότερα ενδιαφερθεί για να μάθει περισσότερα για αυτό που είπες, τότε μάλλον βρίσκεσαι σε μία δυνατή σχέση. Εάν όμως ο σύντροφός σου δεν ενδιαφερθεί για το πουλί ή δεν κάνει καμία προσπάθεια να ασχοληθεί με το ενδιαφέρον σου, τότε η σχέση σας δεν είναι τόσο υγιής.

Αν λάβουμε υπόψη και όσα σημειώνει και το Ινστιτούτο Gottman για το bird test, τότε μάλλον δεν πρόκειται για ένα ακόμα «επιφανειακό» trend του TikTok. Το test, λοιπόν, έχει σχεδιαστεί και για να μετρήσει τη λεγόμενη «προσφορά σύνδεσης».

Αυτό μετράει το πόσο συμμετέχεις (ή δεν ανταποκρίνεσαι) σε μια προσφορά για σύνδεση με τον σύντροφό σου. Και φυσικά μπορεί να κρίνει πόσο επιτυχημένη ή όχι είναι η σχέση σου. Οι «προσφορές» υπάρχουν κάθε φορά που ένα άτομο σε μια σχέση αναζητά θετική σύνδεση με τον σύντροφό του, είτε μέσω στοργής, επιβεβαίωσης ή οποιαδήποτε προσοχής.

Ίσως το bird test είναι κάτι περισσότερο από ένα trend στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ίσως είναι μια αντανάκλαση της θεμελιώδους ανθρώπινης ανάγκης για σύνδεση και επιβεβαίωση στις σχέσεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.