UPDATE

3 πράγματα που δεν θα έκανε ποτέ ένας γιατρός - Τι είπε για τους χειροπράκτες


JTeam

29 Σεπτεμβρίου 2023

3 πράγματα που δεν θα έκανε ποτέ ένας γιατρός - Τι είπε για τους χειροπράκτες
Ο Dr. Dave μοιράστηκε τις δικές του συμβουλές υγείας, αλλά και όσα ΔΕΝ θα έκανε ποτέ στον εαυτό του

Μπορεί να μην στηριζόμαστε σε συμβουλές που ακούμε στα social media, ωστόσο αξίζει να ρίξουμε μια ματιά σε όσα έχουν να μας πουν ορισμένοι ειδικοί επιστήμονες. Αυτή τη φορά, το TikTok μας σύστησε τον Dr. Dave, οποίος εξήγησε τους λόγους που δεν θα έκανε ποτέ κάποιο από τα παρακάτω πράγματα στη ζωή του.

  • Για εκείνον στην πρώτη θέση είναι η οδήγηση μηχανής. Μπορεί και ο ίδιος να λατρεύει την αδρεναλίνη της στιγμής, όμως σε καμία περίπτωση δεν αξίζει το ρίσκο. Η οδήγηση μηχανής είναι από τα πιο επικίνδυνα πράγματα, και καλό θα ήταν να την αποφύγουμε με κάθε κόστος.
  • Στη συνέχεια και άρα στη δεύτερη θέση, έρχονται οι χειροπράκτες. Κάτι, το οποίο έχει γίνει επίσης τάση τελευταία, με πολλούς να ψάχνουν να ξεπιαστούν σε χειροπρακτικά ιατρεία. Κάτι τέτοιο όμως ενδέχεται να προκαλέσει πολλά περισσότερα προβλήματα στην υγεία και πολύ πιο σοβαρά. Από τις απότομες κινήσεις επηρεάζονται άμεσα και οι αρτηρίες/φλέβες, κυρίως στην περιοχή του λαιμού, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για θρομβώσεις, ακόμη και ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια ή αναπηρία.
  • Και τέλος για την τρίτη θέση, είναι μια συνήθεια που λίγο-πολύ γνωρίζουμε πόσο βλαβερή είναι για την υγεία. Το κάπνισμα λοιπόν είναι στην τρίτη θέση, και πέρα από τις γνωστές βλάβες που προκαλεί στο αναπνευστικό σύστημα αποτελεί αίτιο σοβαρών προβλημάτων και στο καρδιαγγειακό σύστημα, όπως η αρτηριοσκλήρυνση, η στεφανιαία νόσος και η αρτηριακή υπέρταση.

Δείτε το βίντεο του Dr. Dave

@theselfevolvingdoc What are three things YOU would not do? #alcohol is an honorary number 4 for me! #medicine #doctorsoftiktok #nursesoftiktok #patient #medstudent #fyp ♬ original sound - Dr. Dave