WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 λόγοι για τους οποίους κάνεις μέτριο σεξ


JTeam

16 Νοεμβρίου 2023

5 λόγοι για τους οποίους κάνεις μέτριο σεξ
Μήπως είναι ώρα να εξελίξεις την σεξουαλική σου ζωή;

Είναι πολύ ιδιαίτερη και διαφορετική η σχέση που έχει κάθε άνθρωπος με το σεξ. Κανόνες δεν υπάρχουν, ούτε και μπορεί κανείς να σου διδάξει το πως θα κάνεις το καλύτερο σεξ. Οι παράγοντες που επηρεάζουν τη σεξουαλική πράξη άλλωστε, είναι πολλοί -από την χημεία με το άλλο πρόσωπο, τη διάθεση, τις ορμόνες, και ένα σωρό ακόμη.

Πρόκειται για μια διαδικασία που οφείλεις να την εξερευνήσεις τόσο με τον εαυτό σου, όσο και με τους ανθρώπους που επιλέγεις να συνευρεθείς. Κυρίως όμως οφείλεις να απαλλαγείς από ανασφάλειες, σκέψεις και περιορισμούς, για να καταφέρεις να την απολαύσεις στο μέγιστο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν 5 πολύ συγκεκριμένοι λόγοι, που επηρεάζουν μεγάλη μερίδα του παγκόσμιου πληθυσμού, και δεν σου επιτρέπουν να ζήσεις το σεξ στο μέγιστο:

  • Το timing

Το σεξ είναι κυρίως θέμα χημείας. Και λέγοντας τη λέξη χημεία, εννοούμε τις ορμόνες που μπορεί να επικρατούν στον εγκέφαλο σου μια συγκεκριμένη στιγμή της ημέρας ή του μήνα. Δεν είναι όλες οι ημέρες ίδιες, και όταν ακούς το σώμα σου, όλα αποδίδουν καλύτερα. Τη μια μέρα μπορεί να έχεις εσύ περισσότερη λίμπιντο ή τεστοστερόνη, πχ στη φάση της ωορρηξίας σου αν είσαι γυναίκα, -αλλά για τον σύντροφο σου τα πράγματα να είναι διαφορετικά, και το αποτέλεσμα να μην είναι αυτό που θες. Γι' αυτό μπορείς να επικοινωνήσεις καλύτερα σε τι διάθεση βρίσκεσαι, για να υπάρχει και η αντίστοιχη κατανόηση.

  • «Performance anxiety» ή αλλιώς έλλειψη αυτοπεποίθησης/ανασφάλειες

Η αυτοπεποίθηση είναι αυτή που θα σε οδηγήσει στο να απολαύσεις την εμπειρία, και κυρίως στο να χαλαρώσεις. Κανείς ποτέ δεν έφτασε σε οργασμό σκεπτόμενος πόσο χάλια φαίνεται αυτό το μέρος του σώματος του, αν είναι καλός σε αυτό ή όχι, ή σκεπτόμενος άλλες τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος. Όλοι έχουμε κάποια καλά στοιχεία και άλλα στοιχεία, όχι τόσο δυνατά. Στο σεξ βρες αυτό που σου ταιριάζει και σου αρέσει και μη διστάσεις να το αναδείξεις, και να νιώσεις στα καλύτερα σου.

  • Δεν επικοινωνείς τα θέλω σου

Αυτή η «επικοινωνία» έχει καταλυτικό ρόλο σε όλα. Κανείς δεν είναι μάντης, και κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι σκέφτεσαι, τι νιώθεις, και τι απολαμβάνεις. Αν σου αρέσει κάτι στο σεξ, δείξτο, με μια αισθησιακή φωνή, με ένα χαμόγελο, με μια ευχάριστη έκφραση. Καθοδήγησε τον σύντροφο σου, για το πως μπορεί να σε βοηθήσει στην απόλαυση και την ηδονή. Το να αφήνετε τα θέλω σας ανείπωτα εξαιτίας της ντροπής, περισσότερη απόσταση θα φέρει, παρά οργασμούς.

  • Άλυτα προβλήματα στη σχέση

Το σεξ δεν πρόκειται να λειτουργήσει σαν κάτι μαγικό που θα φέρει λύσεις. Αντιθέτως, η ενέργεια και η ψυχολογία σου, έχουν πολύ σημαντικό ρόλο. Και στα περισσότερα ζευγάρια, τα προβλήματα που μπορεί να έχουν στο συναισθηματικό κομμάτι ή στο κομμάτι της επικοινωνίας, δεν τους βοηθούν ούτε στο σεξ, ούτε στο να αφεθούν και να απολαύσουν την πράξη. Επομένως, καλό είναι να γίνονται και κάποια ξεκαθαρίσματα, πριν φτάσουμε στο σεξουαλικό κομμάτι.

  • Δεν υπάρχει η διάθεση για ανανέωση

Αν περιμένεις πως τα πράγματα θα έρθουν όλα έτοιμα στο πιάτο σου, τότε καλό θα ήταν να αναθεωρήσεις. Προφανώς θα υπάρξουν και αυτές οι φορές που όλα κυλούν απρόσκοπτα και χωρίς πολύ προσπάθεια. Και είναι όμορφο. Αλλά, ειδικά όταν βρίσκεσαι για πολύ καιρό σε μια σχέση, η ρουτίνα μπορεί να είναι καταστροφική. Από το να κάνετε στο ίδιο ακριβώς μέρος σεξ, στην ίδια ακριβώς στάση ή σειρά, ακόμη και τα ίδια προκαταρκτικά, -κάπου θα ξενερώσετε. Επομένως καλή διάθεση και δοκιμές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.