WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τι είναι το «sex fasting»; H πρακτική που απογείωσε την ερωτική ζωή της Κόρτνεϊ Καρντάσιαν


JTeam

15 Δεκεμβρίου 2023

Τι είναι το «sex fasting»; H πρακτική που απογείωσε την ερωτική ζωή της Κόρτνεϊ Καρντάσιαν
IG @kourtneykardash
Πέρα από την Κόρντεϊ, επιβεβαιώνουν και οι ειδικοί

Έχουμε συνηθίσει τις αδελφές Καρντάσιαν να μιλούν για την σεξουαλική τους ζωή και να αποκαλύπτουν ακόμη και τις πιο ιδιωτικές στιγμές τους. Το καλό με την υπόθεση, είναι πως πέρα από το γεγονός πως μιλούν ανοιχτά και χωρίς ταμπού για σεξ, μοιράζονται και μερικές συμβουλές, οι οποίες φαίνεται να λειτουργούν και σε άλλους, πέρα από τις ίδιες.

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην Κόρτνεϊ Καρντάσιαν, η οποία είναι παντρεμένη με τον ντράμερ των Blink 182 Tράβις Σκοτ, και έχει αναφερθεί πολλές φορές στο σεξ και τη σχέση τους. Πριν αρκετούς μήνες, είχε μιλήσει για μια πρακτική, η οποία τους είχε βοηθήσει να αναζωπυρώσουν την διέγερση και την επιθυμία για σεξ. «Το sex fasting (σεξουαλική νηστεία), έχει βοηθήσει απίστευτα την ερωτική μας ζωή με τον Τράβις Σκότ», είχε πει τότε και οι ειδικοί σεξολόγοι φαίνεται να την επιβεβαιώνουν.


Το sex fasting είναι στην ουσία η αποχή από το σεξ. Η Κόρτνεϊ και ο σύζυγός της, εσκεμμένα κάνουν ένα διάλειμμα από τις σεξουαλικές του συνευρέσεις. «Το sex fasting ήταν ένα μέρος μιας γενικότερης αγιουβερδικής αποτοξίνωσης που περιλάμβανε επίσης μασάζ και διαλογισμό, αλλά και αλλαγή των διατροφικών της συνηθειών», είχε πει. Δηλαδή για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα απέχεις από το σεξ, και εστιάζεις στη διατροφή σου και το wellness σου. Αφού περάσει το ορισμένο χρονικό διάστημα, τότε όλα είναι διαφορετικά σύμφωνα με την Κόρτνεϊ.

«Ήταν τρελό όλο αυτό, αλλά στην πραγματικότητα έκανε τα πάντα καλύτερα. Φαντάσου να απέχεις από την καφεΐνη και ξαφνικά να πίνεις την πρώτη σου γουλιά από ένα τσάι matcha. Τόσο ωραία ήταν», είπε σχετικά με το sex fasting.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, στη διάρκεια του sex fasting περιλαμβάνεται και η αποχή από τον αυνανισμό. Βέβαια είναι μια πρακτική που προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα θέλω του καθενός. Κάποιο θεωρούν ότι το sex fasting θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπειθαρχία, ενώ για άλλους βελτιώνει την ποιότητα της σεξουαλικής τους ζωής.


Σύμφωνα με τους ειδικούς ψυχολόγους, «το sex fasting μπορεί να είναι ένας τρόπος για να ξυπνήσει και πάλι το πάθος για τον σύντροφό σας. Είναι όμως σημαντικό να συμφωνούν και οι δύο σε ένα ζευγάρι και να μην είναι μονομερής η απόφαση. Θα μπορούσε να φανεί ιδιαίτερα βοηθητικό (όσο ειρωνικό και αν ακούγεται) στα ζευγάρια που η σεξουαλική τους ζωή περνά σοβαρή κρίση».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.