WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Το μεγαλύτερο άγχος μιας γυναίκας είναι ο σύζυγός της και όχι τα παιδιά της


27 Σεπτεμβρίου 2019

Το μεγαλύτερο άγχος μιας γυναίκας είναι ο σύζυγός της και όχι τα παιδιά της


Όχι δεν είστε παράλογες εάν πιστεύετε πως περισσότερο από τα παιδιά, από τις δουλειές του σπιτιού και από τη δουλειά σας, ο άντρας σας είναι εκείνος που σας αγχώνει.

Πρόσφατα διεξήχθη μια έρευνα σε 7000 μητέρες και το 46% δήλωσε ότι οι σύζυγοι είναι ο νούμερο ένα παράγοντας που τις αγχώνει, περισσότερο από τα παιδιά και από τις δουλειές του σπιτιού. Και το άγχος οφείλεται στο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συζύγων δε βοηθούν στην ανατροφή των παιδιών ή στις οικιακές υποχρεώσεις, γεγονός που δημιουργεί διπλή δουλειά για τις γυναίκες.
Αν και δεν είναι όλοι οι σύντροφοι το ίδιο και υπάρχουν περιπτώσεις που βοηθούν τις γυναίκες, παρόλα αυτά σύμφωνα με την έρευνα το μεγαλύτερο ποσοστό αποτελεί μακροπρόθεσμο βάρος.

Ας δούμε παρακάτω τι κάνουν ή μάλλον τι δεν κάνουν οι άντρες και αποτελούν το νούμερο ένα παράγοντα άγχους για τις γυναίκες...

Δεν βοηθάνε στις δουλειές του σπιτιού.

Ίσως αυτός είναι ο νούμερο ένας λόγος που αγχώνει τις περισσότερες γυναίκες και τις εξαντλεί συναισθηματικά. Εάν ο σύντροφος δεν βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού και τα περιμένει όλα έτοιμα, είναι πολύ πιθανό σε βάθος χρόνου να δημιουργηθούν πολλές συγκρούσεις και άγχη. 

Θεωρούν τη σύντροφό τους δεδομένη. 

Για να μπορέσει ένας γάμος να διαρκέσει και να είναι ευτυχισμένος, κυρίως όταν υπάρχουν παιδιά, χρειάζεται προσπάθεια και από τους δυο. Πολλές φορές οι άντρες θεωρούν τη σχέση τους δεδομένη με αποτέλεσμα να μη είναι πλέον τρυφεροί και ρομαντικοί, όπως ήταν στην αρχή. 

Δεν δίνουν σημασία στη σεξουαλική ζωή. 

Μπορεί να υπάρχει το στερεότυπο ότι οι γυναίκες είναι εκείνες που αρνούνται το σεξ με το πέρασμα του χρόνου. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού πολλοί άντρες παραμελούν τις ανάγκες των συζύγων τους και η σεξουαλική τους ζωή μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Δεν επικοινωνούν πλέον με τις γυναίκες τους. 

Οι περισσότεροι άντρες είναι τόσο απασχολημένοι με τη δουλειά που συχνά τη φέρνουν και στο σπίτι, με αποτέλεσμα να χάνεται η ουσιαστική επικοινωνία και οι γυναίκες να νιώθουν παραμελημένες. 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως σε ένα βαθμό φταίνε και οι γυναίκες που πιστεύουν ότι μετά το γάμο ο σύντροφός τους θα αλλάξει και θα βοηθάει ενεργά, καθαρίζοντας το σπίτι, πλένοντας τα πιάτα και περνώντας χρόνο με τα παιδιά.
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.