WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έχεις εξετάσεις; Επανάληψη και νάνι!


Τζουλιάννα Καρνέζη

24 Μαΐου 2012

.jpg

Σύμφωνα με έρευνες με αυτό τον τρόπο η ύλη αφομοιώνεται καλύτερα. Διαβάστε το γιατί.

"Οι ερευνητές γνώριζαν ότι η ικανότητά μας να θυμόμαστε κάτι που μόλις μάθαμε ενισχύεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, τώρα όμως αποδεικνύεται ότι σημαντικό ρόλο στη μάθηση παίζει το πότε θα πάμε για ύπνο" αναφέρει το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο φύλλο Science της εφημερίδας Το Βήμα (22-4-2012) και συνεχίζει "Το εύρημα αυτό, το οποίο δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση "Plus One", προέκυψε από μελέτη στην οποία συμμετείχαν 200 εθελοντές. Οι ερευνητές ζήτησαν από αυτούς να θυμούνται ζεύγη λέξεων που σχετίζονταν (π.χ πιρούνι-κουτάλι) ή δεν σχετίζονταν (π.χ πλαστελίνη-αλήθεια) μεταξύ τους. Εξετάζοντας τους εθελοντές 30 λεπτά. 12 και 24 ώρες αργότερα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ενώ όλοι μπορούσαν να θυμηθούν τα ζεύγη των σχετιζόμενων εννοιών όσοι είχαν κοιμηθεί μετά την εκμάθηση θυμούνταν πολύ περισσότερα από τα ζεύγη των μη λέξεων. Το καλύτερο όμως σκορ είχαν όσοι είχαν κοιμηθεί αμέσως μετά την εκμάθηση των λέξεων.

Με άλλα λόγια, εν όψει εξετάσεων, οι μαθητές καλό θα ήταν να κάνουν μια μίνι επανάληψη στα θέματα sos λίγο πριν από τον ύπνο.

Δείτε ακόμα:

Οι διατροφικές ανάγκες των εφήβων

Η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως

Έφηβοι και σεξ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.