WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί πρέπει να αποφεύγετε το πεντικιούρ με ψάρια


24 Μαΐου 2012

-ΜΕ-ΨΑΡΙΑ.jpg

Το νέο αυτό trend κρίθηκε ακατάλληλο λόγω μετάδοσης μικροβίων.

Οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων είχαν εξαγριωθεί, ενώ οι ειδικοί υπογράμμιζαν τους κινδύνους μετάδοσης μικροβίων. Είχαν απόλυτο δίκιο. Όπως φαίνεται το εξωτικό πετικιούρ με ψάρια, δε θα αποτελεί μια εμπειρία που θα θέλουμε να δοκιμάσουμε. Πρόσφατα λοιπόν αυτή η τεχνική περιποίησης των κάτω άκρων κρίθηκε επικίνδυνη και ακατάλληλη από τις ειδικές αρχές στην Αμερική και την Μ. Βρετανία. Τα λεγόμενα «ψάρια γιατροί» ή Garra rufa όπως ονομάζονται, μπορούν να μεταδώσουν μικρόβια από το έναν άτομο στο άλλο, μέσα από πληγές ή κοψίματα που μπορεί να υπάρχουν στα πόδια τους. Ενώ θεωρήθηκαν ιδιαίτερα επικινδύνα για άτομα με παθήσεις όπως ο διαβήτης, το Aids, ο καρκίνος ή άτομα που εχουν πρόβλημα με τον ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Στην πολιτεία της Καλιφόρνια έχουν ήδη προειδοποίηση για κίνδυνο της δημόσιας υγείας και έχουν ζητήσει να σταματήσουν την παροχή πεντικιούρ με ψάρια.

Οι ασθένειες που μπορούν να μεταδώσουν είναι σοβαρές, και το περιβάλλον του νερού βοηθά σε αυτό. Το αρνητικό είναι πως μετά από έρευνες, ανακάλυψαν ότι τα βακτήρια που έχουν τα ψάρια και το νερό που κολυμπούν είναι πολύ ανθεκτικά ακόμα και σε ισχυρά φάρμακα.

Δείτε ακόμα:

Οι τροφές που φωνάζουν ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Aqua Zumba, μπείτε στο νερό και στο ρυθμό

Οι πέντε διατροφικές ομάδες που μας γερνάνε

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.