WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κάντε την διατροφή σας πιο...ολικής αλέσεως


31 Αυγούστου 2012

-ΑΛΕΣΕΩΣ1.jpg

Κατά των κιλών και υπέρ της υγείας.

Έρευνες έχουν αποδείξει πως οι γυναίκες που κατανάλωναν περισσότερες τροφές ολικής αλέσεως, ζύγιζαν λιγότερο απο εκείνες που έτρωγαν επεξεργασμένα δημητριακά. Αυτός λοιπόν είναι ο ένας λόγος που ακούτε και διαβάζετε συνεχώς για τα οφέλη των προϊοντων ολικής αλέσεως μιας και βοηθούν στην σωστή διατήρηση των κιλών, ενώ δημιουργούν την αίσθηση της πληρότητας πιο γρήγορα και για μεγαλύτερο διάστημα. Ο δεύτερος σημαντικός λόγος αφορά την θετική συμβολή τους στην υγεία και συγκεκριμένα την υγεία της καρδιάς, του διαβήτη τύπου 2 και κάποιες μορφές καρκίνου.

Να λοιπόν πως θα βάλετε στην διατροφή σας αυτά τα πολύτιμα δημητριακά που είναι γεμάτα με βιταμίνες Β, Ε και πολλά μεταλλικά στοιχεία.

  • Αντί για λευκό ψωμί επιλέξτε ψωμί ολικής αλέσεως, όχι όμως πολύσπορα γιατί δεν έχουν την ίδια διατροφική αξία.
  • Αντί για πατατάκια, διαλέξτε ως σνακ μια κούπα ποπ-κορν χωρίς βούτυρο.
  • Αντικαταστήστε τα πρωινά δημητριακά που έχουν ζάχαρη, με βρώμη.
  • Στις συνταγές που θέλουν αλεύρι βάλτε την μισή ποσότητα λευκού αλευριού και το υπόλοιπο φροντίστε να είναι ολικής αλέσεως.
  • Στις συνταγές αντί για ρύζι, δοκιμάστε το κινόα.
  • Επιλέξτε το wrap σας να είναι απο τορτίγια ολικής αλέσεως.
  • Δοκιμάστε pasta ολικής αλέσεως αντι των παραδοσιακών λευκών ζυμαρικών.

Βάλτε στόχο οι μισές φυτικές ίνες που τρώτε να ολικής αλέσεως, μιας και χρειάζεστε και τις επεξεργμασμένες αφού διοχετεύουν τον οργανισμό σας με φυλλικό οξύ ιδιαίτερα χρήσιμο εάν είσαστε έγκυος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.