WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αντιμετωπίστε τη γρίπη με σωστή διατροφή


11 Φεβρουαρίου 2013

Τί πρέπει να τρώτε για να αποφύγετε τη γρίπη;

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με τη σωστή διατροφή. Δώστε στον οργανισμό σας τα “πολεμοφόδια” που έχει ανάγκη για να νικήσει τη γρίπη. Ποιες είναι οι απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός σας; Τι μπορείτε να φάτε όταν δεν έχετε αρκετή όρεξη εξαιτίας της γρίπης; Τι δυναμώνει τον οργανισμό σας; Δείτε παρακάτω κάποια φαγητά που πρέπει να τρώτε για να νιώσετε καλύτερα, όταν η γρίπη σας έχει ρίξει κάτω:

Αναψυκτικά: Σε περίπτωση που μία γρίπη ταλαιπωρεί το στομάχι σας, τα αναψυκτικά σας ανακουφίζουν και σας βοηθούν να νιώσετε καλύτερα.

Πράσινο τσάι: Υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Μπορείτε να προσθέσετε μέλι σε περίπτωση που ο λαιμός σας, σας παιδεύει.

Πρωτεΐνες: Δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από τα γεύματα σας, καθώς δυναμώνουν το σώμα σας. Προτιμήστε φαγητά που περιέχουν πρωτεΐνη που μπορεί εύκολα να χωνευτεί από εσάς (αυγά, κοτόπουλο).

Εσπεριδοειδή: Μπορεί η βιταμίνη C να μην ελαττώνει τη διάρκεια της ασθένειάς σας, μία ουσία όμως που περιέχουν τα συγκεκριμένα φρούτα αυξάνουν τη δραστηριότητα του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Σούπες: Ενυδατώνουν το σώμα σας, χωνεύονται εύκολα σε περίπτωση που δεν έχετε πολύ όρεξη για φαγητό και ζεσταίνουν το σώμα σας. Προτιμήστε μία σούπα από το ζωμό κρεάτων που περιέχουν πολλές βιταμίνες.

Φαγητά πλούσια σε βιταμίνες B6 και B12: Το ψάρι, το γάλα, οι πατάτες και το σπανάκι είναι κάποια από τα τρόφιμα που περιέχουν αυτές τις βιταμίνες οι όποιες είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά.

Γιαούρτι: Σε γερμανική μελέτη, αποδείχθηκε ότι τα προβατικά που περιέχει το γιαούρτι μειώνουν τη γρίπη και τα κρυολογήματα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.