WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για μία υγιεινή ζωή part V


14 Φεβρουαρίου 2013

Αυξήστε την ερωτική σας ζωή.

Οι διάφορες μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς, επιβεβαιώνουν όλες ότι το sex κάνει καλό στην υγεία σας. Φτιάχνει τη διάθεσή σας, σας γυμνάζει και σας βοηθάει να ξεπεράσετε διάφορα προβλήματα υγείας. Προσπαθήστε να έρχεστε σε επαφή με το σύντροφό σας τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Τα οφέλη δε θα τα πιστεύετε.

Ορισμένα προτερήματα της συχνής σεξουαλικής επαφής είναι τα εξής:

  • Απαλλάσσεστε από ένταση και άγχος: Κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, απελευθερώνονται οι ενδορφίνες και η ωτοκίνη. Είναι ορμόνες οι οποίες ενεργοποιούν το κέντρο του εγκεφάλου σας που προκαλεί οικειότητα και χαλάρωση. Με αυτόν τον τρόπο χαλαρώνετε και αφήνετε πίσω σας ό,τι σας απασχολεί.
  • Ξεπερνάτε τον πονοκέφαλο και διάφορους μυικούς πόνους: Οι ενδορφίνες που παράγονται, βοηθούν στην αντιμετώπιση του πονοκεφάλου και παράλληλα χαλαρώνουν τους μυς σας ανακουφίζοντάς σας και από τους μυικούς πόνους.
  • Γυμνάζεστε καλύτερα: Η γυμναστική είναι απαραίτητη στη ζωή σας. Το sex είναι μία ήπια μορφή άσκησης που γυμνάζει όλο το σώμα σας. Τονώνει τους μυς σας και αυξάνει την αντοχή σας καθώς είναι γυμναστική μικρής έντασης. Επίσης η τεστοστερόνη που παράγεται κατά τη διάρκεια της επαφής, δυναμώνει τα οστά και τους μυς σας.
  • Είστε πιο ευτυχισμένες: Μέσα από έρευνες που έχουν γίνει, έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι που έχουν σταθερή και συχνή σεξουαλική ζωή δεν έχουν φόβο για να πάθουν κατάθλιψη. Το αίσθημα της έλξης που νιώθουν από το σύντροφό τους, τους ανεβάζει την αυτοπεποίθηση.
  • Ελέγχετε την πίεσή σας: Μέσα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο Belfast της Βορείου Ιρλανδίας, διαπιστώθηκε ότι όσοι έχουν συχνή σεξουαλική επαφή, έχουν ελάχιστες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό ή καρδιακή προσβολή και ότι η πίεσή τους είναι υπό έλεγχο.
  • Αρρωσταίνετε λιγότερο: Έχει αποδειχθεί, ότι όσοι κάνουν πάνω από δύο φορές την εβδομάδα sex έχουν αυξημένη ανοσοσφαιρίνη Α. Με την ανοσοσφαιρίνη έχετε καλύτερη άμυνα οργανισμού. Έχετε μεγαλύτερη προστασία σε διάφορες λοιμώξεις, όπως είναι η γρίπη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.