WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κρατήστε φρέσκα τα λαχανικά σας


TSVIGKOU

9 Σεπτεμβρίου 2013

Φρέσκα βότανα, πατάτες, σαλάτες, μπρόκολο και άλλα.

Για να μην χαλάνε εύκολα τα λαχανικά σας, για να τα απολαμβάνετε όσο πιο φρέσκα γίνεται και για να μην ξοδεύετε πολλά λεφτά, δοκιμάστε τις παρακάτω μεθόδους αποθήκευσης λαχανικών.

Φρέσκα βότανα όπως ο κόλιαντρος, ο βασιλικός, ο δυόσμος, το σχοινόπρασο, ο μαϊντανός, το σέλινο και άλλα.  Όπως είναι το ματσάκι, κόψτε λίγο όλα τα κοτσάνια, τοποθετήστε το ματσάκι σε ένα βάζο ή ποτήρι με νερό και καλύψτε τα φύλλα με μια πλαστική σακούλα κουζίνας. Ή εναλλακτικά, αποθηκεύστε τα με τον ίδιο τρόπο όπως οι σαλάτες.

Άλλα βότανα όπως το θυμάρι και το δεντρολίβανο πρέπει να είναι δεμένα σε ματσάκια και κρεμασμένα ανάποδα σε εξωτερικό χώρο.

Πατάτες. Για να μην σαπίσουν ή φυτρώνουν οι πατάτες, αποθηκεύστε τις σε σκοτεινά και δροσερά μέρη, μακριά από την θερμότητα της κουζίνας. Βγάλτε τις από την πλαστική σακούλα και τοποθετήστε τις σε καλάθι. Βεβαιωθείτε ότι οι πατάτες είναι στεγνές πριν τις αποθηκεύσετε, οι νωπές πατάτες σαπίζουν και φυτρώνουν πιο γρήγορα. Μην αποθηκεύετε μαζί με τις πατάτες κρεμμύδια, μπανάνες ή άλλα φρούτα.

Σαλάτες, μαρούλια, σπανάκι, ρόκα και άλλα. Πριν τα αποθηκεύσετε καθαρίστε τα από σάπια ή χαλασμένα φύλα, πλύνετε τα καλά και αφήστε τα να στεγνώσουν εντελώς. Πριν τα βάλετε στο ψυγείο, τυλίξτε τα με χαρτί κουζίνας το οποίο θα τραβήξει όλη την υγρασία και τοποθετήστε τα στο ειδικό ράφι του ψυγείου για λαχανικά. Κατά διαστήματα αλλάξτε το χαρτί κουζίνας για να διατηρηθούν ακόμα περισσότερο. Χωρίστε τα σε μερίδες για να τα έχετε έτοιμα ανά πάσα στιγμή.

Κουνουπίδι, λάχανο και μπρόκολο. Τυλίξτε τα με χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε τα στο ειδικό ράφι του ψυγείου για λαχανικά.

Μανιτάρια. Αποθηκεύστε τα στο ψυγείο, στο δοχείο που τα αγοράσατε, απλώς αφαιρέστε την πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε από πάνω χαρτί κουζίνας.

Ντομάτες. Αποθηκεύστε τις ντομάτες σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από το άμεσο φως του ηλίου ή στο ψυγείο, εκτός σακούλας μέσα σε ένα μπολ ή πιάτο.

Extra tip:

Γενικά να αποφεύγετε τις πλαστικές σακούλες και να προτιμάτε τις χάρτινες που τραβάνε την υγρασία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.