WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ενοχλήσεις και συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοείτε


2 Απριλίου 2013

Μην αμελείτε κάποιους επίμονους πόνους.

Σίγουρα οι πρώτες μέρες στο γυμναστήριο συνεπάγονται με έντονους πόνους σε διάφορα μέρη του σώματός σας. Ωστόσο δεν πρέπει να αμελείτε κάποιους πόνους σε κάποια σημεία του σώματός σας. Ιδιαίτερα αν είναι έντονοι και επιμένουν πάνω από δύο μέρες τότε σίγουρα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας. Το ίδιο συμβαίνει και με μία δίαιτα που στην αρχή αισθάνεστε ατονία. Όταν όμως αυτό δε διορθώνεται τότε πρέπει να το ψάξετε παραπάνω. Δείτε παρακάτω κάποια συμπτώματα που χρειάζονται την προσοχή σας:

Ατονία ή κεφαλαλγία: Μπορεί να ευθύνεται σε κακή διατροφή ή σκληρή προπόνηση. Ωστόσο οι έντονοι πονοκέφαλοι και οι ζαλάδες είναι ένα σύμπτωμα για αρκετούς παθολογικούς λόγους, όπως είναι η μυωπία. Αν είναι επίμονοι λοιπόν θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας.

Κράμπες: Αν οι μυς σας είναι σφιγμένοι για αρκετές ώρες τότε πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού με το φυσιοθεραπευτή σας. Οι κράμπες πρέπει να κρατάνε λίγο και να ξεπερνιούνται με τις σωστές κινήσεις.

Πόνος στον αυχένα: Το αυχενικό είναι ένα σύμπτωμα που βασανίζει αρκετό κόσμο. Μην επαναπαύεστε σε μία ψύξη ή μία απότομη κίνηση σας. Μπορεί να μην είναι αυτός ο λόγος που πονάει τόσο πολύ ο αυχένας σας.

Έντονοι πόνοι σε διάφορα σημεία του σώματος: Γενικότερα ότι είναι έντονο και επίμονο πρέπει να εξετάζετε από το γιατρό σας άμεσα. Μην αφήνετε πολύ καιρό να περάσει. Η πρόληψη είναι σημαντική. Μην γίνεστε ο γιατρός του εαυτού σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.