WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3+1 τρόποι για να κόψετε το κάπνισμα


24 Απριλίου 2013

Όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα.

Μία από τις κακές συνήθειες πολλών ανθρώπων είναι το τσιγάρο. Πολλοί από αυτούς που καπνίζουν αρνούνται κατηγορηματικά να το κόψουν παρ’ότι γνωρίζουν ότι κάνει κακό στην υγεία τους. Ένα ποσοστό 20-30% των καπνιστών, θέλουν να το σταματήσουν, ωστόσο μόνο το 2-3% το καταφέρνει. Το ποσοστό είναι πραγματικά πολύ μικρό και αυτό είναι τρομερά δυσάρεστο. Αν στο πίσω μέρος του μυαλού σας, σκέφτεστε ότι θέλετε να κόψετε το τσιγάρο, ακόμα δεν μπορείτε. Πρέπει πραγματικά να το πιστέψετε και να το θελήσετε για να το καταφέρετε. Χρειάζεται αποφασιστικότητα και δυνατό χαρακτήρα. Οι πρώτοι δύο με τρεις μήνες είναι δύσκολοι, μετά θα δείτε ότι δεν θα μπορείτε καν να το μυρίζεται. Αν λοιπόν διαπιστώνετε ότι η αποφασιστικότητά σας δεν αρκεί, υπάρχουν και κάποιοι εναλλακτικοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να απεξαρτηθείτε από τη νικοτίνη. Δείτε παρακάτω:

Τσίχλες νικοτίνης: Στα φαρμακεία μπορείτε να βρείτε τη συγκεκριμένη τσίχλα. Πρέπει να είστε προσεχτικοί όμως και να μην κάνετε υπερβολές. Όσο περνάει ο καιρός πρέπει να μειώνετε την ποσότητα που τρώτε καθημερινά. Μην ξεχνάτε ότι περιέχουν νικοτίνη. Καλό θα ήταν να συμβουλευόσασταν και κάποιο γιατρό για να σας ενημερώσει πόσες και κάθε πότε πρέπει να μασάτε.

Φάρμακα: Υπάρχει ειδική φαρμακευτική αγωγή η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα. Θα πρέπει σίγουρα να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό γιατρό.

Βελονισμός: Είναι μία εναλλακτική μέθοδος που έχει βοηθήσει αρκετό κόσμο να διακόψει το κάπνισμα.

Αυτοκόλλητα νικοτίνης: Βοηθάει το σώμα σας να απελευθερωθεί από τη νικοτίνη. Ωστόσο και τα αυτοκόλλητα θέλουν ελεγχόμενη χρήση γι αυτό ρωτήστε κάποιο ειδικό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.