WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ταχίνι: ο σησαμοπολτός με τα θρεπτικά συστατικά


7 Μαΐου 2013

Ένα συστατικό με πολλές θερμίδες που κυριαρχεί κατά την περίοδο της νηστείας.

Οι πολτοποιημένοι σπόροι σησαμιού αποτελούν το ταχίνι. Κατά τη διάρκεια της νηστείας αρκετοί επιλέγουν πιάτα που το έχουν ως κύριο συστατικό τους. Η ταχινόσουπα, το χούμους, η καρυδόπιτα, ο χαλβάς είναι κάποια είδη που περιέχουν ταχίνι και που τα καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια της νηστείας. Είναι μία μεγάλη πηγή θρεπτικών συστατικών καθώς περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες Β1 και Β2, διάφορα αμινοξέα, υδατάνθρακες και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στην υγεία του οργανισμού σας. Συγκεκριμένα κάνουν καλό στην υγεία οργάνων όπως το συκώτι και τα νεφρά, μειώνουν τη χοληστερόλη. Εκτός από όλα αυτά όμως θα πρέπει να ξέρετε ότι το ταχίνι έχει αρκετές θερμίδες. Δεν ενδείκνυται η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας για όσους ακολουθούν κάποια διατροφή. Ωστόσο θα πρέπει να το αντικαταστήσουν με το γλύκισμα που επιτρέπεται στη δίαιτά τους, καθώς είναι ένα πολύτιμο είδος τροφής που παρέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά στον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι από τα ελάχιστα τρόφιμα που δίνουν πολύτιμες δραστικές ουσίες οι οποίες θωρακίζουν και προστατεύουν τον άνθρωπο από νοσήματα και άλλα προβλήματα υγείας. Προσθέστε λοιπόν το ταχίνι και στην καθημερινότητά σας, όχι μόνο στη νηστεία.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.