WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Λόγοι που παίρνουμε κιλά το καλοκαίρι


25 Ιουνίου 2013

71.jpg

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που παίρνουν κιλά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αρχικά με την υπερβολική ζέστη κανείς δεν έχει διάθεση να πάει στο γυμναστήριο, να κάνει τις ασκήσεις του ή να βγει στο δρόμο να τρέξει και να ιδρώσει από την κορυφή έως τα νύχια. Πάντα εξαιρείται το κολυμβητήριο, το οποίο δροσίζει το σώμα.

Επίσης η μπύρα είναι το πιο δροσερό ποτό του καλοκαιριού. Όλοι γνωρίζουν όμως ότι η μπύρα χαρίζει περιττά κιλά στην κοιλίτσα. Το ίδιο ισχύει και για τα cocktails και τους χυμούς που είναι γεμάτα στη ζάχαρη και στις θερμίδες.

Τα καλοκαιρινά barbeque στη βεράντα με καλή παρέα είναι η καλύτερη “έξοδος”. Τα κρέατα και οι σαλάτες είναι άκρως υγιεινά και έχουν ελάχιστες θερμίδες. Δεν ισχύει το ίδιο όμως για τις πατάτες τηγανιτές, τις πίτες και τις διάφορες σάλτσες που νοστιμεύουν τα κρέατα.

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα παγωμένο παγωτό; Το γλυκό του καλοκαιριού που δροσίζει το σώμα και όλοι παρακαλάμε να μην τελειώσει ποτέ. Δεν είναι λίγες οι φορές που σε μία έξοδο αντί για ένα ποτό καταλήγουμε σε μία μπάλα παγωτό ή σε μία βάφλα με σοκολάτα και μία μπάλα παγωτό.

Τέλος τα καλοκαιρινά ωράρια σας βγάζουν εκτός προγράμματος. Όλοι συνήθως πηγαίνουν παραλία μέχρι το απόγευμα, δεν τρώνε μεσημεριανό και όταν γυρνάνε στο σπίτι αδειάζουν το ψυγείο λόγω εξάντλησης. Όταν δεν καταναλώνεται τα 3 κυρίως γεύματα τις ώρες που πρέπει χαλάτε το μεταβολισμό.

[gallery-198085]

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.