WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 λόγοι για τους οποίους πρέπει να τρώτε πρωτεΐνες


7 Αυγούστου 2013

 Απαραίτητοι στην υγιεινή διατροφή και στις δίαιτες.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν μπορείτε να χάσετε τα τελευταία κιλά που σας χαλάνε την αισθητική σας είναι ότι δεν τρώτε αρκετή πρωτεΐνη. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που την αποφεύγουν γιατί θεωρούν ότι παχαίνουν και αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος. Επίσης αρκετές λανθασμένα πάλι θεωρούν ότι η πρωτεΐνη είναι ιδανική για να δημιουργήσει αθλητικό κορμί και δεν ενδείκνυται για όσες θέλουν μία αδύνατη σιλουέτα.

Παρακάτω θα βρείτε τρεις λόγους για τους οποίους θα πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας την πρωτεΐνη.

 1.Η πρωτεΐνη διατηρεί και χτίζει μυϊκή μάζα. Συνήθως, όταν περιορίζετε τις θερμίδες, το σώμα σας αντιδρά. Στις περισσότερες δίαιτες λοιπόν χάνεται μυϊκή μάζα και όχι λίπος και αυτό είναι λάθος. Πολυάριθμες μελέτες, ωστόσο, δείχνουν ότι η αύξηση του ποσού της πρωτεΐνης στη διατροφή σας βοηθά στη διατήρηση της μυϊκής μάζας, ακόμη και όταν η πρόσληψη θερμίδων είναι πολύ χαμηλή.

 2. Η πρωτεΐνη αποτρέπει την πείνα. Η πρωτεΐνη χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αφομοιώθει σε σχέση με τους υδατάνθρακες. Αυτό θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε ικανοποιημένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εμποδίζοντας τους πόθους και την υπερκατανάλωση τροφής.

 3. Η πρωτεΐνη αυξάνει το μεταβολισμό σας. Το σώμα σας καίει περισσότερες θερμίδες για να αφομοιώσει την πρωτεΐνη σε σχέση με τους υδατάνθρακες ή το λίπος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.  

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.