WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι τροφές του Οκτωβρίου


3 Οκτωβρίου 2013

Κάθε εποχή έχει τα δικά της καλά για την υγεία μας.

Ο μήνας αυτός μπαίνει δυναμικά με αφθονία σε φρούτα και λαχανικά. Μήλα, αχλάδια, κολοκύθες, πιπεριές, είναι ότι πρέπει για να εισέλθουν στις διατροφικές μας συνήθειες και να μας εξασφαλίσουν τις βιταμίνες που χρειαζόμαστε.

Κολοκύθες: Είναι η εποχή τους. Το έντονο πορτοκαλί χρώμα της κολοκύθας μαρτυρά από μόνο του πως αυτός ο μεγάλος σε μέγεθος καρπός είναι πλούσιος σε βήτα-καροτίνη, ένα αντιοξειδωτικό απαραίτητο για τη σύνθεση βιταμίνης Α στον οργανισμό, που προστατεύει παράλληλα και από καρδιαγγειακά νοσήματα, αλλά και άλλες ασθενείς, όπως είναι ορισμένοι τύποι καρκίνου. Επιπλέον, η κολοκύθα είναι πλούσια σε βιταμίνες, όπως Α, C και E, μεταλλικά στοιχεία, καθώς και άλλα αντιοξειδωτικά. Είναι χαμηλή σε λιπαρά αφού 100 γρ. κολοκύθας έχουν μόνο 26 θερμίδες.

Μήλα: Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, λέει μια παροιμία. Πρόκειται για το πιο υγιεινό και χορταστικό σνακ. Ικανοποιεί την πείνα με λίγες θερμίδες και έτσι, βοηθά στο χάσιμο βάρους. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση μήλων συνδέεται με μικρότερο ρίσκο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα. Προστατεύει από το μεταβολικό σύνδρομο-έναν συνδυασμό διαταραχών που αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακού νοσήματος και διαβήτη- καθώς και από άλλες ασθένειες. Ενισχύει την αντοχή σας στη γυμναστική, αφού περιέχει ένα αντιοξειδωτικό που αυξάνει το οξυγόνο στους πνεύμονες.

Πιπεριές: Βάλτε χρώμα στη ζωή σας και το πιάτο σας. Οι πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Δεν έχει σημασία το χρώμα τους πράσινες, κίτρινες, κόκκινες. Περιέχουν βιταμίνες Α και C, οι οποίες θωρακίζουν τον οργανισμό και ενισχύουν την άμυνά του. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει η κατανάλωση τους μειώνει τις πιθανότητες καρδιαγγειακών παθήσεων.

Αχλάδια: Ένα ακόμη εκπληκτικό φρούτο της εποχής είναι τα αχλάδια. Πλούσια πηγή σε βιταμίνη C και κάλιο. Όπως και με τα μήλα όλες οι βιταμίνες βρίσκονται στη φλούδα, έχουν αντιοξειδωτικά και προστατεύουν από καρδιαγγειακά νοσήματα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες το καθιστά από τα πιο χορταστικά σνακ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.