WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μην ξεχνάτε το τεστ ΠΑΠ


10 Αυγούστου 2014

Μετά το καλοκαίρι είναι απαραίτητο!

Το καλοκαίρι είναι η πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου. Ο Σεπτέμβρης από την άλλη είναι ο μήνας που οργανωνόμαστε και μπαίνουμε και πάλι πίσω στο πρόγραμμα. Πέρα από αυτό όμως, ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που πρέπει να κάνετε το τεστ ΠΑΠ. Αν ο γιατρός σας έχει κρίνει ότι χρειάζεστε μόνο μία φορά το μήνα να κάνετε γυναικολογικό έλεγχο, τότε κλείστε το ραντεβού σας από τώρα για τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβρη. Συνήθως το καλοκαίρι λόγω της θάλασσας  ή της πισίνας μπορεί να αποκτήσετε κάποια ευαισθησία σε διάφορους μικροοργανισμούς, που ενοχλούν την ευαίσθητη περιοχή σας.

Κάποιες συμβουλές για το καλοκαίρι είναι οι εξής:

1) Ποτέ μην κάθεστε με το μαγιό στην άμμο.

2) Να βάζετε πετσέτα στις ξαπλώστρες.

3) Αν τα νερά στη θάλασσα σας φαίνονται βρώμικα αποφύγετε το κολύμπι.

4) Εάν είστε αδιάθετη, φροντίστε ν’αλλάζετε το ταμπόν συχνά, όταν είστε στη θάλασσα.

5) Μην φοράτε στενά, συνθετικά ρούχα που ευνοούν την ανάπτυξη ζέστης και υγρασίας, στην ευαίσθητη περιοχή.

Για οποιοδήποτε σύμπτωμα νιώσετε πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας για να σας δώσει τις σωστές οδηγίες. Μην ακούτε συμβουλές από φίλες σας και σε καμία περίπτωση μην παίρνετε φαρμακευτική αγωγή, χωρίς να σας την έχει συστήσει ο γυναικολόγος σας. Οι γυναίκες μετά τα 40 επιβάλλετε να κάνουν δύο φορές το χρόνο τεστ ΠΑΠ. Ένα από αυτά τα ραντεβού πρέπει να γίνει μετά το καλοκαίρι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.